1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. EN YAKIN ARKADAŞINIZ ASLINDA RUH EŞİNİZ Mİ?
EN YAKIN ARKADAŞINIZ ASLINDA RUH EŞİNİZ Mİ?

EN YAKIN ARKADAŞINIZ ASLINDA RUH EŞİNİZ Mİ?

EN YAKIN ARKADAŞINIZ ASLINDA RUH EŞİNİZ Mİ?

A+A-
Etrafınızda "O gerçekten çok iyi bir insan, ama ilişkiyi düşünmem bile" dediğiniz erkekler, aslında ideal sevgili tipi olabilir.

Kadınların flört lugatına bu yüzyılda kattığı, oldukça acı sonuçları olan “kanka bölgesi” (friend zone) yavaş yavaş hükmünü kaybediyor. Orjinalinde “Friend zone” denilen kanka bölgesi, aslında sevgiliniz olsa çok mutlu olacağınız bir erkeğe “yok canım, biz sadece arkadaşız” dediğiniz anda ortaya çıkan, gözle görülemeyen ama varlığı bir duvar gibi, sizin ve potansiyel sevgilinizin arasında oluşan bölgeyi ifade ediyor. Erkeklerin argümanına bakılırsa kadınlar karşılarına çıkan her “iyi çocuk ”u kanka bölgesine fırlatıp atıyor, ancak “kötü çocuklar” canlarını yaktığında bu bölgeden çıkarıyor ve omuzlarında ağladıktan sonra tekrar o bölgeye gönderiyorlar.

Peki internette neredeyse tek boynuzlu at muamelesi gören bu “iyi çocuk”ları nasıl fark edebilirsiniz? Ve onu “kanka bölgesi”ne hapsetmediğinizden nasıl emin olabilirsiniz?

İşte Elite Daily’den Lauren Martin'in derlediği, "iyi çocuk"ların harika birer sevgili olacağını gösteren 8 kanıt:

1) İyi çocuk sadece arkadaşınız olmak ister ve “kanka bölgesi” konusunda mızmızlanıp durmaz

“İyi çocuk” asla ona onun istediği gibi, yani çekici bir alfa gibi davranmadığınız için mızmızlanmaz. Ayrıca onu sadece arkadaş olarak sevdiğiniz için sinirlenmezler, size karşı başka bir güdü gütmezler. Eğer bir birliktelik yaşanacaksa, yaşanacaktır. Ancak çeşitli hilelerle bunu ayarlamaya çalışmak itici olur ve “iyi çocuk” bunun farkındadır.

2) Size saygı duyar ve bunu ‘onun için’ yapabileceklerinizi hesap ederek yapmaz

 

Özünde hakikaten “iyi” olan bir erkek, kadınları kendiyle eşit gördüğü için saygı duyar. Sadece göğüsleri var diye, ya da ona sunabileceği şeyler var diye bir kadına saygı duymak pek de hoş değildir. İyi bir erkek kadınlara insan oldukları için saygı duyar, arzularını giderebildiği için değil!

3) Size prenses gibi davranmaz, size eşit davranır

 

Sizce kendi söylediğine bile inanmayan insanlar çekici midir? Bir erkeğin bir kadına eşit davranması, onu gereksiz yere övüp durmasından daha iyidir. Çünkü herkes bilir ki biri size sürekli ama sürekli güzel şeyler söylüyorsa, aslında çok daha farklı şeyler amaçlıyordur.

4) Karşılık beklemeden güzel şeyler yapar

 

“İyi çocuklar” size bir hoşluk yaptığında, ‘ardında bir başka amaç mı gizli’ diye düşünmezsiniz. Kendisi güzel bir şey yaptı diye siz de güzel bir şeyler yapmak zorundaymışsınız gibi hissetmenizi istemez. Kadınlara hoşluklar yapar çünkü o herkese hoşluklar yapan, iyi bir insandır zaten.

5) Tam olarak anlayamasa da empati kurar

 

İyi bir erkek kadınların tüm dünyasını anlayamayacağını kabul etse de, empati kurmayı eksik etmez. Benzeri sıkıntılara sahip olmaması, o sorunların daha az önemli olduğunu göstermez. Tıpkı kadınların yaptığı gibi, erkekler de kadınlarla empati kurabilir.

6) Gücünün farkındadır, ancak asla bununla karşısındaki kadını tehdit etmez

 

Kadınlardan daha güçlü olduğunu bilse ve toplum her seferinde bu durumun avantajlarını ona hatırlatsa da, iyi bir erkek bunu kadınlara karşı kullanmaz. Erkek olmanın avantajlarını kadınları küçük görerek kullanmaz. Her zaman kadınların sıkıntılarına anlayışla yaklaşır ve asla kendini daha güçlü hissetmek için karşı tarafın gelişimini engellemez.

7) Anlattıklarınızı dinler ve bunu susmanızı beklediği için yapmaz

 

Sizinle sohbet ettiğinde, bunu sırf güveninizi kazanmak amacıyla yapmaz. Güzel cümleler kurup sizi evine götürmeye odaklanmaz. Gerçekten sizinle konuşmak ister ve sadece ağzınızın hareketlerini izlediği sohbetlere bir son verir.

8) Söylediklerinize saygı duyar

 

İyi bir erkek ne söylediğinizle ilgilenir. Sizinle konuşur ve ilgisini esirgemez. Kurduğu cümleler de tıpkı verdiği sözler gibi boş değildir.

Etrafınızda bu “iyi çocuk”lardan en az bir tane varsa, şanslısınız demektir. Şimdi de onu “kanka bölgesi”ne mahkum etmediğinizden emin olun; gerçekten iyi arkadaş mısınız, yoksa aranızda bir şeyler yaşanabileceğini bile bile ona arkadaşınızmış gibi mi davranıyorsunuz? Bunu bir düşünün…

Radikal

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.