1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Endonezya'da facia: Uçak, 188 yolcusuyla okyanusa düştü
Endonezya'da facia: Uçak, 188 yolcusuyla okyanusa düştü

Endonezya'da facia: Uçak, 188 yolcusuyla okyanusa düştü

Endonezya'da düşen uçağın enkazına ulaşıldı

A+A-

Endonezya’da, içinde 181 yolcu ile 7 mürettebat bulunan ve kalkıştan kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. Kazanın ardından havayolunun CEO'su uçağın bir önceki uçuşunda teknik arıza yaşandığını açıkladı. Kurtarma ekipleri denizden yolculara ait olduğu düşünülen cansız bedenleri çıkarmaya başladı.

Yetkililer, yerel saatle 06.20’de havalanan uçak ile 06.33'te radar bağlantısının kesildiğini belirtti. Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Başkanı Muhammad Syaugi, başkent Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düşen 188 kişinin olduğu yolcu uçağının enkazının bulunduğunu açıkladı.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Syaugi, yolcuların akıbetine ilişkin ise bilgi vermedi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden oluştuğunu bildirdi.

Öte yandan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu aktardı.

CEO: ÖNCEKİ UÇUŞTA TEKNİK ARIZA YAŞANDI

Lion Air'in CEO'su Edward Sirait gazetecilere, uçağın bir önceki Jakarta uçuşunda teknik bir arıza meydana geldiğini ancak arızanın prosedürlere göre çözüldüğünü açıkladı. Sitrait, havayolu şirketinin aynı tip uçaktan 11 tane daha sahip olduğunu ancak diğer uçaklarda böyle bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Lion Air'den yapılan bir başka açıklama da ise; uçakta bir İtalyan yolcunun yanı sıra bir de Hindistanlı pilot olduğu belirtildi.

YOLCULARIN CESETLERİNE ULAŞILIYOR

Kurtarma ekipleri denize çakılan JT610 sayılı uçakta bulunan yolculardan bazılarının cesetlerine ulaştı. Endonezyalı yetkililer uçaktaki yolcuların tümünün yaşamını yitirmiş olabileceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.