1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENERJİ VE ÇEVRE BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR” PROJESİ
“ENERJİ VE ÇEVRE BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR” PROJESİ

“ENERJİ VE ÇEVRE BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR” PROJESİ

“Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar” projesi, bugün KTMMOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

A+A-

Mustafa Güvenir ve Arın Güvenir Eğitim Vakfı’nın, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Çevre Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası partnerliğinde yürüttüğü “Enerji ve Çevre Bilinçli Çocuklar” projesi, bugün KTMMOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

“En sevdiğim renk yeşili koruyorum” sloganıyla yürütülecek proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Derya Tangül, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin genel amacının enerji ve çevre konularında Doğu Mesarya bölgesinde bulunan anaokulu ve ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri arasında farkındalığın artırılması ve doğal kaynakların korunması için alışılagelmiş davranışları değiştirmek olduğunu anlattı.

Şubat 2015’ten Mart 2017’ye sürecek proje kapsamında eğitimler yanında arazi gezilerine de yer verileceğini kaydeden Tangül, çocukların enerji ve çevre konularını daha iyi irdeleyip etkileşimde bulunabilmeleri için seyyar bir laboratuar oluşturulacağını kaydetti.

Tangül proje kapsamında Demirhan’a enerji ve çevre dostu bir çocuk oyun parkı inşa edileceği bilgisini de verdi.

BEKTAŞ

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş da toplantıda yaptığı konuşmada, küçük yaşta çevre eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Proje kapsamında 20 anaokulu ve ilkokulda, “çevre yönetimi, ekolojik döngü, alan çalışmaları, atık yönetimi ve su tasarrufu” başlıklarında eğitimler verileceğini belirtti.

GİRGEN

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen de konuşmasında, projeye katkı koymaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Yenilenebilir enerjinin ülkedeki önemine dikkat çekmek için bu projede yer aldık” dedi.

Ülkenin güneş açısından zengin olmasına rağmen yenilenebilir enerjiye gereken önemin verilmediğini dile getiren Girgen, devletin bu konuya eğilmesini, gereken yasa ve tüzüklerin bir an önce çıkarılmasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.