1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENGELLİ ARACI GÜMRÜKTE BEKLETİLİYOR
ENGELLİ ARACI GÜMRÜKTE BEKLETİLİYOR

ENGELLİ ARACI GÜMRÜKTE BEKLETİLİYOR

Engelli aracı gümrükte bekletiliyor!

A+A-

 

Engelli vatandaşlar için Esentepe Belediyesi’ne hediye edilen minibüs gümrüğe takıldı. Aracın, arka kısmında asansör olmasından ötürü salon araç muamelesine tabi tutulduğu öğrenildi

Ülkede yaşanan fıkra gibi olay, yasalardaki eksiklikleri ve engelli vatandaşlara verilen önemi gözler önüne serdi. Esentepe bölgesinde yaşayan üçüncü ülke vatandaşlarının, engellilerin kullanımı için Belediyeye hibe ettiği minibüsün 6 aydır Mağusa Limanı’nda bekletildiği öğrenildi.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin aldığı bilgiye göre, belediyeye hibe edilen engelli minibüsü 6 aydan bu yana Mağusa Limanı’ndan alınamadı. 2007 model minibüsün arka kısmında asansör olmasından ötürü salon araç muamelesine tabi olduğu, gümrük engelini aşamadığı için limanda bekletildiği belirtildi.
Bakanlar Kurulu kararıyla sorun çözülebilecek

Konunun çözümü için dönemin Başbakan Yardımsı olan Serdar Denktaş’tan da yardım istendiği, ancak sonuç alınamadığı öğrenilirken,  geçici bir maddenin Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmesiyle sorunun çözülebileceği bilgisine ulaşıldı.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan bir hasta yakını, Esentepe’de diyalize gitmekte olan 7, tekerlikli sandalyeye bağlı 4 hastanın bulunduğunu, minibüsün bir an önce bu hastaların kullanımına sunulması gerektiğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.