1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENGELLİ YERİNE BAKIN KİM PARK ETMİŞ
ENGELLİ YERİNE BAKIN KİM PARK ETMİŞ

ENGELLİ YERİNE BAKIN KİM PARK ETMİŞ

“Engelli park yeri olduğunu görmedik”

A+A-

 

Lefkoşa’da vatandaşlara park cezası yazan Lefkoşa Türk Belediyesi zabıtalarına aracın yanlış yere park etmesi vatandaşların tepkisini topladı.

Lefkoşa Mahkeme binaları önünde dün Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait zabıta aracının, yol kenarında engelli sürücüler için ayrılan 45 dakikalık park şeridine park etmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar, “Hergün yanlış park ettikleri gerekçesiyle yüzlerce kişiye park cezası yazan zabıtalara bu yakışmadı” yorumlarını yaptı. Lefkoşa Mahkemeler önünde gazetemiz tarafından görüntülenen ve haber yapılan zabıta aracı hakkında Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Aracı kullanan zabıtaya ceza kesildi. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Kartal Harman’a ulaşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, yanlış park yapan zabıtalarla ilgili soruşturma yapıldığını ve yanlış yapan zabıtların “Engelli park yeri olduğunu görmedik” şeklinde savunmalarını yaptıklarını söyledi. Harmancı, yanlış park yapan zabıtaya park cezası kesildiğini ve kimseye tolerans tanımadıklarını açıkladı.

 

LTB Trafik Birim Sorumlusu Türkay Klermo’nun Açıklaması

Bu arada, LTB Trafik Birim Sorumlusu Türkay Klermo, konu hakkında gazetemize şu açıklamayı yaptı:

“Saray Önü Sokak’ta engelli vatandaşımıza ait alana hatalı park yapan arkadaşımız, trafik birimi memurlarınca rapor edilmiştir. Bu olayın, herkesten çok bizi üzdüğünü bildirmek istiyorum.

LTB Trafik Birimi olarak, engelli vatandaşlarımıza ait bu alanları bütçemiz elverdikçe daha da belirgin hale getirmek amacı ile, zeminlerini maviye boyamak için tüm çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Elbette hatalarımız olacaktır. İnanıyoruz ki, daha huzurlu ve düzenli bir trafik için bu hatalarımızdan dersler çıkarıp medyamız, vatandaşlarımız, esnafımız, kısacası halkımızla el ele daha huzurlu ve düzenli bir trafik yaratacağız. Verilen rahatsızlık için tekrardan özür diliyoruz.”

zabita.jpg

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.