1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ENGELLİLERİN İSTİHDAM İMKANLARI ARTACAK"
"ENGELLİLERİN İSTİHDAM İMKANLARI ARTACAK"

"ENGELLİLERİN İSTİHDAM İMKANLARI ARTACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, engellilerin istihdam imkânlarını artırmak, istihdamın odağını kamudan özel sektöre kaydırmak için çalışma başlattıklarını,

A+A-

SOSYAL GÜVENLİK BAKANI GÜRPINAR İLE DP-UG GAZİMAĞUSA MİLLETVEKİLİ DİNÇYÜREK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

GÜRPINAR: “ENGELLERİN İSTİHDAM İMKÂNLARINI ARTIRMAK, İSTİHDAMIN ODAĞINI KAMUDAN ÖZEL SEKTÖRE KAYDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK. BU ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA HAZIRLANAN TEŞVİK PROGRAMI 2014’TE HAYATA GEÇİRİLECEK”

DİNÇYÜREK: “ÖZEL EĞİTİMDEKİ YASAL BOŞLUĞUN DOLDURULMASI VE YENİ BİR YASAL DÜZENLEMEYE GİDİLMESİ İÇİN YAKLAŞIK 2 AYDIR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, engellilerin istihdam imkânlarını artırmak, istihdamın odağını kamudan özel sektöre kaydırmak için çalışma başlattıklarını, bu çalışmalar kapsamında hazırlanan teşvik programının 2014 yılında hayata geçirileceğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) düzenlenen “Engelsiz Bilişim Günleri”nde konuşan Bakan Gürpınar, kayıtlara göre ülkede yaklaşık 4 bin 800 engelli olduğunu, bu engellilerin 566’sının istihdam edildiğini söyledi, “566 kişiden sadece 62’si özel sektörde istihdam edildi” dedi.

Aziz Gürpınar, özel sektördeki engelli istihdamını artırmak için teşvik programı hazırlandığını yineleyerek, konuyla ilgili bilgi verdi, yasal çalışmaların yapıldığını söyledi.

ENGELLİ YAŞAM EVLERİNİN EKSİKLİĞİ

Kuzey Kıbrıs’taki engelli yaşam evlerinin eksikliğine de dikkat çeken Bakan Gürpınar, ülkedeki özel eğitim merkezlerinin çalışma saatlerinin sınırlı olduğunu belirtti, bu saatin yetersiz olduğunu vurguladı.

Engelli yaşam evlerinin hayata geçmesi için 2014’te çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Bakan Gürpınar, “Engelsiz Bilişim Günleri” oturumlarının sonuçlarını dikkate alacaklarını söyledi, sonuçlardan fayda sağlayacaklarına inanç belirtti.

ÖZEL EĞİTİM İLE İLGİLİ ÇALIŞMA

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek, “Engelsiz Bilişim Günleri” toplantısındaki konuşmasında, özel eğitimdeki yasal boşluğun doldurulması ve yeniden yasal bir düzenlemeye gidilmesi için yaklaşık 2 aydır çalışma yaptıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’nun himayesinde sürdürülen sivil toplum örgütleri ve derneklerle işbirliği içinde çalıştığı Dernekler Yasası Tasarısı’na değinen Dinçyürek, tasarının meclisin gündemine getirileceğini söyledi.

Dinçyürek, “Yasanın geçirilmesi ile ülkede çok büyük bir hizmet yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Engelli Yaşam Evleri konusuna değinen Dinçyürek, yaşam evlerinin eksikliğinin toplumun eksiği olduğunu belirtti, bu konuda sonuca varabilmek için hep birlikte hareket edilmesini istedi.

Konuşmasında KKTC’deki mobil iletişimin dünyadaki en pahalı iletişim olduğunu da vurgulayan Hakan Dinçyürek, fiyatların dünya standartlarına çekilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.