1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ENGELLİLERİN TÜM DERTLERİNE DEVA OLAN ENGELLİLERİN TEK ANNESİ”
“ENGELLİLERİN TÜM DERTLERİNE DEVA OLAN ENGELLİLERİN TEK ANNESİ”

“ENGELLİLERİN TÜM DERTLERİNE DEVA OLAN ENGELLİLERİN TEK ANNESİ”

ENGELLİLER FEDERASYONU YETKİLİLERİ MERAL EROĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ

A+A-

YÜCETÜRK, MERAL EROĞLU’NA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ VE EROĞLU'NU  “ENGELLİLERİN TÜM DERTLERİNE DEVA OLAN ENGELLİLERİN TEK ANNESİ” OLARAK NİTELEDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda, Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla Engelliler Federasyonu’na bağlı engelli örgütlerinin yetkililerini  kabul etti.

Meral Eroğlu, engellilerin sorunlarının çözümlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı’nda sürdürülmekte olan yasa tüzük ve mevzuat değişiklikleri ile ilgili konuları ele almak üzere,  hazır bulunan örgüt temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Kabulde 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk Meral Eroğlu’na çiçek takdim etti ve Meral Eroğlu’nu “engellilerin tüm dertlerine deva olan engellilerin tek annesi” olarak niteledi.

Yücetürk ayrıca 9 Aralık 2012 tarihinde Türkiye Körler Federasyonu organizasyonunda gerçekleşen sempozyumda yaptığı sunumun bir CD’ye basılmış kopyasını Eroğlu’na takdim etti.

EROĞLU

Meral Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde uzun süredir devam eden komite çalışmalarına, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, KT. Görmezler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Spastikleri Koruma Cemiyeti, KT Zihinsel Engelliler Derneği, KT İşitme Konuşma Engelliler Derneği, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Thalasaemiyalılar Derneği, ÖZEV, MS Derneği ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin katılarak katkı koyduklarını söyledi.

Eroğlu Ortopedik Özürlüler Derneği’nin de katkılarıyla engellileri doğrudan konu alan yasa tüzük ve mevzuat değişiklikleri hazırlandığını, bunlardan bazılarının Meclis’te onaylanarak mevzuata kazandırıldığını, bir kısmınınsa tasarı olarak son aşamaya geldiğini söyledi.

Özürlüleri koruma rehabilite ve istihdam değişiklik yasasıyla özürlüleri istihdam, işyeri koşulları, nakdi yardımlarda engellilerin lehine olacak değişiklik tasarıları hazırlandığını kaydeden Eroğlu, dernekler yasasıyla ilgili bir çalışmanın devam ettiğini ve sonucunun halka daha sonra açıklanacağını da ifade etti.

Nakdi yardımlar Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle vefat halinde aileye yapılacak nakdi yardımların süresinin ve şartlarının iyileştirildiğini söyleyen Eroğlu, bu değişikliklerin hepsinin ve daha fazlasının bir an önce mevzuata kazandırılması temennisinde de bulundu.

Engelli istihdamı konusunda verilen ve tutulmayan sözleri de eleştiren Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu, bu konuda Federasyonun yapacağı tüm eylemlere destek vereceğini, daha fazla beklemeye ve ötelenmeye artık sabrın kalmadığını ifade etti.

YÜCETÜRK

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de Federasyon olarak bugüne kadar kendilerine ev sahipliği yapan Meral Eroğlu’na teşekkür etti ve sözlerine katıldığını söyledi.

Hükümeti ve ülkeyi yönetenleri eleştiren Yücetürk, 16 Mayıs 2012’de “60 kişi işe alacağız” dendiğini fakat Cumhurbaşkanlığı katkılarıyla İskele Belediyesi’ne alınan engelli bireyin dışında kimsenin işe alınmadığını söyledi.

Yücetürk, Federasyon ve konfederasyonların kayıt olabilmesini sağlayacak Dernekler Yasası’nın 3 yıldan beri Meclis’te beklediğini de sözlerine ekledi.

Toplantıya daha sonra basına kapalı olarak devam edildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.