1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENGELLİYE ENGELLİ PARK CEZASI!
ENGELLİYE ENGELLİ PARK CEZASI!

ENGELLİYE ENGELLİ PARK CEZASI!

Lefkoşa’da 7 Şubat’ta aracında engelli cihazı ve işaretleri olmasına rağmen engelli oto park yerine arabasını park eden ortopedik engelli Güngör Baş’a Lefkoşa Belediye zabıtalarınca ceza kesildi, konu yargıya taşındı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Dereboyu’nda 7 Şubat’ta ortopedik engelli Güngör Baş’a, engelli oto park yerine arabasını park ettiği için ceza kesildi.

Güngör Baş’ın özel yapım olan NS 440 plakalı Honda Fit marka aracının dümeninde engelliler için cihaz ve plakasında engelli işareti bulunmasına rağmen Lefkoşa Türk Belediyesi zabıtalarınca ceza yazıldı. Bir hafta sonra telefonla aranarak kendisine cezası bildirilen Baş, zabıta ekiplerine engelli olduğunu söylemesine rağmen ‘engelli olduğunu ispatlaması’ söylendi. Kaplıca’da ikamet ettiği ve haklı olduğu için cezasını ödemeyen Güngör Baş’a ileri işlem uygulanarak dava açıldı.

Geçtiğimiz gün polis tarafından dava kağıdı eline ulaşan 26 yaşındaki Güngör Baş, yaşadıklarını YENİDÜZEN’e anlattı, engellilere olan duyarsızlığa ve yapılan haksızlığa dikkat çekti.

 “’Belediyeye gel engelli olduğunu ispatla’ dediler”

Engelliye özel olan aracına rağmen yazılan cezaya tepki gösteren Güngör Baş, şunları söyledi: “Şubat ayında Dereboyu’nda kahve içmeye gittim, arabamı da engelli park yerine bıraktım. Geldiğimde arabamın üzerinde herhangi bir kağıt yoktu. Beni 1 hafta sonra Lefkoşa Belediyesi’nden bir kadın aradı ve yazıldığımı söyledi. Nerden dolayı yazıldığımı sorunca, ‘engelli yerine park ettiğiniz için yazıldınız’ dedi. ‘Ben de engelliyim’ dedim. ‘O zaman Lefkoşa Belediyesi’ne gel 5’inci kata çık ve bana engelli olduğunu ispatla’ dedi. ‘Eğer gelmezsem ne yapacağız’ dedim, ‘o zaman mahkemeye vereceğiz’ dedi. ‘Ben Kaplıca’dayım gelemem o zaman mahkemeye verin’ dedim. Onlar da verdiler. Polis de dün mahkeme kağıdını getirdi. Arabamın plakasında engelli işareti var. Arabamın dümeninde engellilerin kullandı bir cihaz var ama onu da görmediler. Benim arabam gümrüksüz, engelli hakkıyla alınmış bir araç. Ehliyetimde de ‘elle kullanılacak’ diye bir yazı var. Çürük raporum var”

 “Bu ülkede nasıl bir denge var, nasıl bir adalet var herkes görsün”

Bu olayın engellilere karşı yapılan haksızlığı ve duyarsızlığı bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Güngör Baş, “Bu durum iyi oldu çünkü engellilere yapılan yanlışların sesi oldu“ dedi.

Baş, “ben işin cezasında değilim ama bu yapılan yanlışı herkes görmeli ve bilmeli. Bu ülkede nasıl bir denge var, nasıl bir adalet var herkes görsün. Arabamda iki tane engelli işareti var ve böyle bir şey olabilir mi” diye isyan etti.

4-249.jpg

Güngör Baş’a gelen dava kağıdı

5-146.jpg

Güngör Baş’ın araç plakasında engelli işaretleri bulunurken, araç koçanında arabanın devredilemeyeceği yazıyor

Haber Kaynağı: Yenidüzen Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum