1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ENGELSİZ ADA İÇİN" YÜRÜDÜLER
"ENGELSİZ ADA İÇİN" YÜRÜDÜLER

"ENGELSİZ ADA İÇİN" YÜRÜDÜLER

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)

A+A-

GAZİMAĞUSA’DA “ENGELSİZ ADA İÇİN EL ELE” YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi  ile Antik Mağusa Vakfı öncülüğünde “Engelsiz ada için el ele” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Petek Pastanesi önünden Suriçi’ne düzenlenen yürüyüşe  Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Hakan Dinçyürek, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, DAÜ Halka İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici,   Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi ile İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri ve Gazimağusa Kale Lions Kulübü üyeleri ile Antik Mağusa Vakfı yetkilileri katıldı.

“Engelli Olmak Engel Değildir”, “Engelsiz Bedenler, Engelli Zihinler”, “Aramızda Hiçbir Engel  Yok”, “Engelliler Toplumun Aynasıdır”, “Engelleri Birlikte Aşalım”, “Asıl Engelliler Onları Görmeyenlerdir” “İnsan Olmanın Anahtarı Engelsiz Zihinlerde” yazılı pankartların taşındığı yürüyüş sırasında, engelliler için düzenleme yapılmayan kaldırımlar ve yüksek yerler karanfil bırakılarak protesto edildi.

Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek  yürüyüşte yaptığı açıklamada,  engellilerle yılda bir kez değil her zaman birlikte olmak gerektiğini belirtti.

Günün, toplumsal farkındalık açısından önemine işaret eden Dinçyürek, halkın engelillerle ilgili konularda  Mecls’ten büyük beklentileri olduğunu, milletvekili olarak bu bilinçle çalıştığını söyledi.

Dinyürek, yeni yasaların yapılması yanında mevcut yasaların uygulanması konusunda  ellerinden gelen katkıyı koyduklaırnı söyleyerek, sorunların çözümü için dayanışma gerektiğini belirtti.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da, fakülte olarak her zaman engellilerle birlikte olduklarını söyledi.

Harutoğlu, “Engelli kardeşlerimizi sevelim, onları kucaklayalım. Her sağlıklı birey,  aynı zamanda bir engelli adayıdır” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.