1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENGELSİZ BİLİŞİM GÜNLERİ”
“ENGELSİZ BİLİŞİM GÜNLERİ”

“ENGELSİZ BİLİŞİM GÜNLERİ”

Koordinasyonu Celal Bayar Üniversitesi tarafından yürütülen Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun düzenlediği “Engelsiz Bilişim Günleri” Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kütüphanesi’nde bugün saat 9.00’da başladı.

A+A-

ENGELLİ YURTTAŞLARIN TEKNOLOJİ KULLANIMINDAN, İŞARET DİLİNE, MOBİL ÖĞRENMEDEN, İSTİHDAM FIRSATLARINA KADAR PEK ÇOK ÖNEMLİ KONU TARTIŞILACAĞI “ENGELSİZ BİLİŞİM GÜNLERİ” 2 GÜN SÜRECEK

Koordinasyonu Celal Bayar Üniversitesi tarafından yürütülen Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun düzenlediği “Engelsiz Bilişim Günleri” Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kütüphanesi’nde bugün saat 9.00’da başladı.

YDÜ’nün ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda, KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm, Kültür  ve Spor Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen “Engelsiz Bilişim Günleri” 2 gün sürecek.

Bilişim Günleri’nde engelli yurttaşların teknoloji kullanımından, işaret diline, mobil öğrenmeden, istihdam fırsatlarına kadar pek çok önemli konu tartışılacak.

Engelsiz Bilişim Günleri’nin organizasyonu YDÜ adına Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal ve Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi, Celal Bayar Üniversitesi adına Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Özhan Kalaç tarafından yapıldı.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek etkinlikte fakülte işbirliği ile toplumsal sorumluluk ve gönüllülük anlayışına bağlı halka açık ve ücretsiz faaliyetler düzenlenecek.

Farkındalık yaratmak, sinerji oluşturmak, başarılı bölgesel projeler için zemin hazırlamak, çalışma ve izleme komisyonları oluşturmak amacıyla gerçekleşmesi planlanan etkinlikler bugün YDÜ Kütüphanesi Salon 4’te, yarın ise YDÜ Hastanesi Salon 101’de gerçekleşecek.

Çok sayıda uzmanın, engelli federasyonu, derneği ile engelli vatandaş ve öğrencilerin de katıldığı Engelsiz Bilişim Günleri’ne YDÜ’nün ilgili faküllerinde öğrenim gören gençler de katıldı.

“Engelsiz Bilişim Günleri” kapsamında yapılan konuşmalarda 50 maddeden oluşan ve taraf olan devletlere, engellilere karşı ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve onların yaşam standartlarını yükseltmek gibi yükümlülükler getiren Birleşmiş Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesi’nde yer alan “Fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel çevreye, sağlık ve eğitim hizmetlerine, bilgiye ve iletişime erişimin engellilerin tüm insan haklarından ve temel özgürlüklerden tam yararlanmasını sağlamadaki öneminin kabul edileceği” maddesine dikkat çekildi.

Bu kapsamdaki en önemli unsurlardan birinin internet ve bilişim teknolojileri olduğu vurgulandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.