1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENGELSİZ DİLEKLER”
“ENGELSİZ DİLEKLER”

“ENGELSİZ DİLEKLER”

Renkli kurdelelerle Meclis bahçesindeki ağaçlara astı, ayrıca

A+A-

ETKİNLİKTE GENÇLER DİLEKLERİNİ RENKLİ KURDELELERLE AĞAÇLARA ASTI

SİBER: “GENÇLERİN DİLEKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

GÜRPINAR, “ENGELLİLERİN, ENGELLERİNİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

KARAATMACA: “FESTİVAL TOPLUMDAKİ FARKINDALIĞI ARTTIRMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde organize edilen “Engelsiz Festival” kapsamında; Cumhuriyet Meclisi’nde “Engelsiz Dilekler” etkinliği gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı; Girne, Gazimağusa ve Güneşköy 18 Yaş Üstü Engeli Rehabilitasyon Merkezi’nden gençlerin katıldığı etkinlik, Meclis bahçesinde saat 10.00’da başladı.

Etkinliğe, Meclis Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karatmaca, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, merkez öğretmenleri, yetkililer ve meclis çalışanları katıldı.

Etkinlikte gençler, “engelsiz dileklerini” renkli kurdelelerle Meclis bahçesindeki ağaçlara astı, ayrıca Güneşköy 18 Yaş Üstü Engeli Rehabilitasyon Merkezi’nden İbrahim Minare, engellilerin sorunlarını içeren ve Meclis’teki 50 milletvekiline iletilmek üzere yazılan mektubu okudu.

Etkinlikte, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karatmaca birer konuşma yaptı.

KARAATMACA

Etkinlikte ilk sözü alan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu düşüncesinden yola çıkarak, buna yönelik çalışmalara katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi olarak, birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almaya çalıştıklarını ifade eden Karatmaca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte organize ettikleri festivalin, toplumdaki farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Karatmaca, Cuma gününe kadar devam edecek festivalin güzel ve faydalı olması temennisinde bulundu.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, bugün festivalin 2. günü olduğunu anımsatarak, bugünkü etkinlikte gençlerin dileklerini ortaya koyduklarını söyledi.

Bakanlık olarak bütün çabalarının ve amaçlarının engellilerin dileklerini gerçekleştirmek, yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Gürpınar, engellilerin günlük yaşamda daha çok yer almalarını sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Festivalin toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Gürpınar, “Engellilerin, engellerini kaldırmak için çalışıyoruz” dedi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, meclisin herkesin olduğunu vurgulayarak, Meclis’teki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Devletin görevinin vatandaşların önündeki tüm engelleri kaldırmak olduğunu ifade eden Siber, bu başarıldığı zaman gelişmiş ülke düzeyine ulaşılacağını söyledi.

Gençleri meclis bahçesinde görmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Siber, gençlerin dileklerini gerçekleştirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmalar sonunda gençler, Meclis Başkanı Siber, Bakan Gürpınar ve diğer yetkililere hediyeler takdim etti. Bir genç engellilerin sorunlarını içeren mektubu, milletvekillerine iletmesi için Sibel Siber’e takdim etti.

Etkinlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell gençlere şapka dağıttı ve gençlere ikramda bulunuldu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.