1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENGELSİZ PARK PROJESİ” HAKKINDA AÇIKLAMA
“ENGELSİZ PARK PROJESİ” HAKKINDA AÇIKLAMA

“ENGELSİZ PARK PROJESİ” HAKKINDA AÇIKLAMA

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık bünyesinde hayata geçirilecek “Engelsiz Park”ın tellenmesi için ihale açıldığını belirtti;

A+A-

 

YORGANCIOĞLU: “ENGELSİZ PARK”IN TELLENMESİ İÇİN İHALE AÇILDI”

“PARK İÇİN OLUŞTURULAN KOMİTE, PAYDAŞLARLA VE İLGİLİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAK VE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK”

“PARKIN BİRKAÇ YIL İÇİNDE BAŞARIYLA TAMAMLANACAĞINA İNANIYOR, LEFKOŞA HALKINA HAYIRLI, UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık bünyesinde hayata geçirilecek “Engelsiz Park”ın tellenmesi için ihale açıldığını belirtti.

Yorgancıoğlu, çevre düzenlemesi ve çok amaçlı modern kullanım alanlarıyla KKTC’nin bu en büyük parkı olacak “Engelsiz Park” konusunda basın açıklaması yayımladı.

Engelsiz park için komite oluşturulması ve park alanının Başbakanlık denetimine verilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararlarının yürürlüğe girdiğini ifade eden Yorgancıoğlu, “Domuzcular Burnu” olarak da bilinen Kızılbaş bölgesindeki boş arazinin yaklaşık 200 dönüm olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, askeri bölge sayılan alanın bir bölümünün, park için Başbakanlık kontrolüne alındığını belirtti.

“ENGELSİZ PARK’IN BİRKAÇ YIL İÇİNDE BAŞARIYLA TAMAMLANACAĞINA İNANIYORUM”

İhaleye çıkılmasının ardından park için oluşturulan komitenin, paydaşlar ve ilgili sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunacağını ve çalışmalara başlayacağını kaydeden Yorgancıoğlu, “Engelsiz Park’ın birkaç yıl içinde başarıyla tamamlanacağına inanıyor, Lefkoşa halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“YAN VE ALT PROJELER DE OLACAK”

Park alanının yanında bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arazilerinin de projeyle paralel şekilde değerlendirileceğini kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, projenin genel olarak LTB ve muhtelif bakanlıklarla işbirliği kapsamında yan ve alt projelerle destekleneceğini ifade etti.

Açıklamasında, park için oluşturulan komite hakkında da bilgi veren Yorgancıoğlu, komitede 7 üye olacağını dile getirdi.

Yorgancıoğlu, komitenin Engelsiz Park’ı tasarlama, halka tanıtma, mali kaynak bulma, ihale, ilgili kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle işbirliği, fonksiyonel alt komiteleri oluşturma, komite mensubu kurumlar arasında eşgüdüm sağlama ve park projesinin hayata geçmesi için çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, başta Ortopedik Özürlüler Federasyonu, Görmezler Derneği, Bisiklet Federasyonu, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB), Çevre Platformu, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuyla da işbirliği yapılacağını kaydetti.

“HER VATANDAŞIN KULLANABİLECEĞİ BİR PARK…”

Yorgancıoğlu, Lefkoşa’da, her vatandaşın kullanabileceği geniş dinlenme, gezinti ve park alanlarının yeterli sayıda olmadığına dikkat çekerek, özellikle engellilerin rahat kullanabileceği parklara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

NASIL BİR PARK?

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun açıklamasına göre, Engelsiz Park’taki alan düzenlemeleri şöyle öngörülüyor:

“Koşu ve bisiklet yolları, küçük açık hava sineması, anfi tiyatro, satranç oyun mekanları, görsel ve yazınsal yapıtlarla bütünleşmiş oturma alanları, çocuk oyun alanları, sağlıklı yaşam içinaçık hava GYM aletleri ve tesisleri, basketbol ve voleybol sahaları, parkın doğallığıyla uyumlu küçük büfe, Kıbrıs’ın endemik bitkileri, açık ve kapalı mekanlar, giysi, kitap ve benzeri geri dönüşümler için toplama bölümleri, derelerin doğal ve yapay olarak birleşeceği havuz veya göl alanı, küçük çaptaki doğum günü ve kutlamalar için alanlar, yarı kapalı sergi galerisi, minyatür ve tarihi Kıbrıs haritası, kuş toplanma ve doğal hayatı koruma alanları.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.