1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ENGELSİZ YAŞAM EVİ"
"ENGELSİZ YAŞAM EVİ"

"ENGELSİZ YAŞAM EVİ"

Engelsiz Yaşam Evi

A+A-

Engelli bireyler ile ailelerinin büyük bir özlemle beklediği Engelsiz Yaşam Evi’nin yapımı için gerekli prosedürün tamamlanarak Merkezi İhale Komisyonu tarafından ihaleye çıkıldığı açıklandı.

LEFKOŞA’DA YAPTIRILACAK MERKEZ, ENGELLİ BİREYLERİN SÜREKLİ KALABİLECEKLERİ YATILI BİR MERKEZ OLMA ÖZELLİĞİYLE ÜLKEDE BİR İLK OLUŞTURACAK

GÜRPINAR: “ENGELSİZ YAŞAM EVİ AİLELERİN ENDİŞELERİNİ GİDERECEK, GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİRYUVA OLACAK”

Engelli bireyler ile ailelerinin büyük bir özlemle beklediği Engelsiz Yaşam Evi’nin yapımı için gerekli prosedürün tamamlanarak Merkezi İhale Komisyonu tarafından ihaleye çıkıldığı açıklandı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ihaleye son teklif sunma tarihi 20 Kasım olarak belirlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan ve şimdi İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalarda, dün ihalenin ilan edilmesiyle Engelsiz Yaşam Evi yapım aşamasına geldi.

Bina yapımı için gerekli arazi tahsisinin bakanlığa yapılmasıyla başlayan süreç, gerekli finansmanın sağlanmasıyla ve binanın mimari, statik, elektrik ve mekanik projesinin gönüllü katkı olarak hazırlanmasıyla devam etti.

“ÜLKEDE BİR İLK OLACAK”

Engelli bireylerin sürekli kalabilecekleri yatılı bir merkez olma özelliğiyle projenin, ülkede bir ilk olacağına dikkat çekildi.

Engelsiz Yaşam Evi, engelli bireylerin gündüz rehabilitasyon ve eğitim hizmeti alacakları bir merkez olmasının yanı sıra, engelli bireylerin yatılı olarak kalabilecekleri güvenli bir yuva olma özelliği de taşıyacak.

Projenin birinci etabında, eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile mutfak, çamaşırhane, idari bölüm ve 32 kişilik yatı evinden oluşan birimlerin yapımı gerçekleştirilecek.

Projenin ikinci etabındaysa, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzu ile 16 kişilik yatı evi yapılacak. Projede engellilerin de faaliyete katılacağı, sebze yetiştirilecek tarımsal alanlar da yer alacak. 18 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek proje, toplam 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip olacak.

GÜRPINAR: “GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİRYUVA OLACAK”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar konuyla ilgili açıklamasında, projenin toplumun uzun yıllardır beklediği bir proje olduğunu, özellikle “Bizden sonra çocuklarımızın durumu ne olacak?” diye endişe duyan engelli ailelerinin endişelerini gidereceğini ve Yaşam Evi’nin engelli bireyler için güvenli ve sağlıklı bir yuva olacağını belirtti.

Gürpınar, projenin bu aşamaya getirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.