1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENGELSİZ YAŞAM EVİ PROJESİ HALKLA PAYLAŞILDI
ENGELSİZ YAŞAM EVİ PROJESİ HALKLA PAYLAŞILDI

ENGELSİZ YAŞAM EVİ PROJESİ HALKLA PAYLAŞILDI

Farklı gelişen bireylerin sosyal uyum ve iş becerilerini geliştirmesine yönelik tasarlanan Engelsiz Yaşam Evi Projesi, düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

A+A-

GÜRPINAR: “BU HAYAL ENGELLİ GENÇLERİMİZE GÜVENLİ, SAĞLIKLI VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAM SÜREBİLECEĞİ BİR YUVA YARATMA HAYALİDİR”

 Farklı gelişen bireylerin sosyal uyum ve iş becerilerini geliştirmesinin yanısıra güvenli, sağlıklı ve huzur içinde yaşam sürmesine yönelik tasarlanan Engelsiz Yaşam Evi Projesi, düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Minareliköy bölgesinde yapılacak ve spor tesisleri ile atölyeler içerecek olan tesis, 18 yaş üstü 32, 18 yaş altı 16 olmak üzere toplam 48 farklı gelişen bireye aynı anda yatılı hizmet verebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Golden Tulip’te düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin hayata geçirilmesi çalışmalarında kurum ve derneklerin inanılmaz bir işbirliği sergilediğini kaydetti. Gürpınar, “Bu uzun yıllar beklenen bir şeydi. Ancak bir türlü gerekli siyasi kararlılık ve irade ortaya konamadı. Eksik olan buydu” dedi.

Aziz Gürpınar, şöyle devam etti:
“Hayalimizi gerçekleştirmek için yola çıktığımız bir gün. ….Bu hayal, engelli gençlerimize güvenli, sağlıklı ve huzur içerisinde yaşam sürebileceği bir yuva yaratma hayalidir. Bu hayalimiz, bu gençlerin ailelerini ‘bizden sonra çocuğum ne olacak’ endişesinden kurtarma hayalidir” dedi.

Hükümetin göreve gelir gelmez farklı gelişen bireyler için ortaya çok ciddi çalışmalar koyduğunu kaydeden Gürpınar, farklı gelişen bireylerin iş ve sosyal yaşamda daha çok yer alabilmeleri için çeşitli tüzük ve yasa çalışmaları yaptığını kaydetti.

Projenin inşası için ayrılan kaynağın başlangıç için yeterli olduğunu belirten Gürpınar, hükümetin yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bütçe için ciddi bir kaynak ayırdığını söyledi. Gürpınar, Türkiye Büyükelçiliği’nin de KKTC devletinin proje için ayıracağı kaynak kadar kaynak sağlayacağını belirtti.

İŞBİRLİĞİMİZİ SİMGELEYECEK BİR PROJEDİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar, inşa edilecek binaların donanımı veya mekânların düzenlenmesinde kurum ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşeceğini ifade etti. Gürpınar, “Toplumsal duyarlılığımızı, toplumsal dayanışmamızı ve işbirliğimizi simgeleyecek bir projedir, dayanışma ruhumuzun ölmediğini ve dimdik ayakta duruğunu kanıtlayacak bir projedir” dedi.

Projenin tamamıyla hayata geçirileceğine olan inancını dile getiren Gürpınar, projenin tümüyle olmasa da etap etap hayata geçirileceğini kaydetti.

Planlamanın, projenin tamamı yapılmadan hizmet verebilecek şekilde yapıldığının altını çizen Gürpınar, 2014’ün ikinci yarısında temel atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Gürpınar, “Projenin tamamlanarak işletmeye açılması ve bu çocukları kabule başlamamız belki de 2,5 yıl sonraya tekabül edecektir” dedi.

ADANIR

Projeyi bazı örgütlerin oluşturduğu Yaşam Evi Platformu adına karşılıksız olarak hazırlayan Yüksek Mimar Tunç Adanır ise proje hakkında bilgi verdi.

Projeyi üç ay içerisinde vizeletmeyi ve ihaleye çıkılması için Planlama ve İnşaat Dairesi’ne teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Adanır, tesisin tümünün maliyetiyle ilgili henüz keşif çalışmalarının tamamlanmadığını kaydetti.

Proje için ayrılan Minareliköy bölgesinde 18 dönümlük bir arazide inşa edilecek tesiste 18 yaş üstü ve 18 yaş altı farklı gelişen bireyler için iki ayrı yatakhane inşa edilecek. Kapalı yüzme havuzu ve spor salonu da bulunacak tesiste oyun parkı, kermes alanı, tarım alanı, hayvanat bahçesi ve açık hava spor alanları da öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.