1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENGELSİZ YAŞAM SEMİNERLERİ”
“ENGELSİZ YAŞAM SEMİNERLERİ”

“ENGELSİZ YAŞAM SEMİNERLERİ”

“Engelsiz Yaşam Seminerleri” düzenlenmesi için işbirliği protokolü imzaladı.

A+A-

BEROVA: “SEMİNERLER, HEM ENGELLİ VATANDAŞLARA MORAL VE MOTİVASYON SAĞLAYACAK, HEM DE TOPLUMDA FARKINDALIK YARATACAK”

KARAATMACA: “AMAÇ, ENGELLERİN NASIL AŞILDIĞINA DAİR ÖNEMLİ BAŞARI HİKAYELERİNİ PAYLAŞARAK, TÜM ÖĞRENCİLERE DOKUNMAK; ENGELLİ BİLİNCİNİ VE FARKINDALIĞI ARTIRMAK”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülke genelindeki ortaokul ve liselerde “Engelsiz Yaşam Seminerleri” düzenlenmesi için işbirliği protokolü imzaladı.

Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirilen törende protokole, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca imza koydu. Törende, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, bakanlık ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri hazır bulundu.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, önemine dikkat çektiği protokolün, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen seminerlerin devamını sağlayacağını söyledi.

Bakanlık olarak sosyal sorumluluk alanında yapılan bu tür etkinlikleri desteklediklerini ifade eden Berova, Kuzey Kıbrıs Turkcell ile engellilerin sorunlarının aşılmasında bazı başarılar elde ettiklerini kaydetti.

Erişebilirlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Berova, engellilerin erişebilirlik sıkıntısının aşılması halinde, zaten sorunların büyük bölümünün giderileceğine dikkat çekti.

Okullarda gerçekleştirilecek seminerlerde, engelli vatandaşların başarı hikayelerinin anlatılacağını kaydeden Berova, bunun hem engelli vatandaşlara moral ve motivasyon sağlayacağını, hem de toplumda farkındalık yaratılacağını söyledi.

Berova, bakanlık olarak engelli sporcuların başarılarını yakından takip ettiklerini ve bu başarıların kendilerini gururlandırdığını belirterek, engellilerin aktivitelerinin arttırılması temennisinde bulundu.

Özdemir Berova, sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da konuşmasında, protokolle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumluluk odağını oluşturan ‘engelsiz’ projelerinin eğitim sistemi içerisine entegre edileceğini kaydetti.

Eğitim Bakanlığı’na, “Engelsiz Yaşam Seminerleri”ne gösterdiği duyarlılık ve yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Karaatmaca, “Engellilerin, toplum hayatına katılımını kolaylaştıracak ve toplumsal fırsatlardan diğer bireyler gibi eşit faydalanmalarını sağlayacak bir ülke için eğitimin son derece önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Aybars Karaatmaca, geçen yıl 8 pilot okulda başlatılan “Engelsiz Yaşam Seminerleri”nin, protokolle birlikte tüm okullara yayılacağını söyledi. Karaatmaca, amaçlarının engellerin nasıl aşıldığına dair önemli başarı hikayelerini paylaşarak, tüm öğrencilere dokunmak, engelli bilincini ve farkındalığı artırmak, yeni kuşakların bilinçlenmesine en üst düzeyde katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Engelliler Spor Federasyonu başta olmak üzere, sivil toplum örgütlerinden aldıkları destekle “Engelsiz Yaşam Seminerleri”nin içeriğinin çok daha ileriye taşındığını ifade eden Karaatmaca, “Bilinçli bireylerin yetişmesindeki en önemli araç, eğitimdir” dedi.
 
Karaatmaca, “Engelsiz Yaşam Seminerleri”yle çocukların hem empati yapma şansı bulacağını, hem de okullara taşıyacakları engelli insanların deneyimlerini birinci ağızdan dinleyerek, öğreneceklerini kaydetti.

Aybars Karatmaca, ‘engelsiz’ başlığı altında yaptıkları diğer  çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

HACIMEHMET

Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet de, ülkede 5 binin üzerinde engelli bulunduğuna dikkat çekerek, engelliler için en iyi rehabilitasyonun spor olduğunu kaydetti.

Federasyon olarak yaptıkları etkinliklere de dikkat çeken Hacımehmet, bakanlık ve kendilerine de sponsorluk yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell arasındaki imzalanan protokolün önemine işaret etti.

Hacımehmet, kendilerinin toplumda farkındalık yaratmak adına yıllardır çalıştığını belirterek, bugün imzalanan protokolle arzulanan bu farkındalığın yaratılacağına inanç belirtti.

KİBRİT

Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, imzalanan protokolün kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, engellilerin toplum içinde var olduğunu göstermenin, üstlendikleri en önemli misyon olduğunu vurguladı.

Eğitimin bir toplumun olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Kibrit, toplumun tüm bireyleri gibi, engellilerin de eğitim alma hakkı olduğunu, bunun için de en azından mimari engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.  

Protokolün farkındalık için önemli bir adım olduğunu söyleyen Kibrit, gelecekten umutlu olduğunu ve yeni nesillerin engelleri kaldırmayı başaracağına inanç belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.