1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ENI İLE OLAN BELİRSİZLİK SON BULUYOR''
“ENI İLE OLAN BELİRSİZLİK SON BULUYOR''

“ENI İLE OLAN BELİRSİZLİK SON BULUYOR''

“ENI ile Olan Belirsizlik Son Buluyor''

A+A-

 

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki (Münhasır Ekonomik Bölge) “2”, “3” ve “9” numaralı parsellerin araştırma ve işletme haklarının İtalyan ENI şirketine devredilmesiyle ilgili anlaşmanın 2 yıl daha uzatılmasını önereceği ve önümüzdeki pazartesi günü Trodos’ta toplanacak olan Rum Bakanlar Kurulu’nun, bunu onaylamasının beklendiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Hukuk Dairesi’nin, anlaşmanın uzatılması metni üzerinde çalışmayı tamamladığını, Rum Enerji Bakanı Lakkotripis’in ise, başka gidişatlara yönelik gelişmeler yaşanmasından ötürü, daha fazla gecikme yaşanmaması gerektiğini düşündüğünü iletti.

Elindeki bilgilere dayanarak, ENI şirketinin geçici olarak büyük bir uzman grubu görevlendirdiğini yazan gazete, bunların hemen hemen yalnızca bahse konu 3 parsel ve Rum MEB’indeki diğer parsellerdeki jeolojik modelin gözden geçirilmesiyle uğraştıklarını, aynı zamanda umut verici sondajlarla ilgili olası hedefler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Şirketin önümüzdeki ay sondaj hedeflerini ortaya koyacağını yazan gazete, “elindeki veriler ışığında” Mısır MEB’inde tespit edilen Zohr yatağındaki teyit sondajlarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını ekledi.

“Saipem 10000” isimli sondaj gemisinin, dünden itibaren “Zohr” yatağı noktasındaki sabitleme çalışmalarına başladığını yazan gazete, Zohr yatağının, tek yanlı olarak ilan edilen Rum MEB’i sınırlarına nispeten yakın olduğunu ekledi.

Politis ise habere “ENI ile Olan Belirsizlik Son Buluyor” başlığıyla yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.