1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENI ŞİRKETİ SONDAJI NORMAL SEYRİNDE SÜRDÜRECEK
ENI ŞİRKETİ SONDAJI NORMAL SEYRİNDE SÜRDÜRECEK

ENI ŞİRKETİ SONDAJI NORMAL SEYRİNDE SÜRDÜRECEK

Anastasiadis Davos’ta;

A+A-

 

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dünya Ekonomik Formu sebebiyle gittiği Davos’ta dün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve ENI Şirketi CEO’su Claudio Descalzi ile görüştü.

Politis gazetesi: “Sadece Kıbrıs Sorunu Yok – Başkan, Ekonomi Konulu Panele Katılacak” başlıkları altında verdiği haberinde, Anastasiadis’in Davos’ta sadece Kıbrıs sorununa ilişkin temaslarda bulunmayacağını yazdı. Anastasiadis’in bugün ekonomik konulu bir panele de katılması bekleniyor.

Gazete, Anastasiadis’in dün Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan 9’uncu parseldeki “Amathusa” doğal gaz yatağında sondaj çalışmaları sürdüren ENI şirketinin CEO’su Descalzi’yle de görüştüğünü ve görüşmeye ilişkin açıklamanın ise Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’den geldiğini belirtti.

Habere göre, Lakkotripis dün yaptığı açıklamada, Anastasiadis-Descalzi görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini ve ENI şirketinin sondajını normal seyrinde sürdüreceğini ifade etti.

Gazete, Anastasiadis’in Eide ve İtayla Devlet Başkanı’yla görüşmelerine ilişkin ise herhangi bir bilgiye yer vermedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.