1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ENKAZ ALTINDA KALANLAR İÇİN UMUTLAR AZALIYOR
ENKAZ ALTINDA KALANLAR İÇİN UMUTLAR AZALIYOR

ENKAZ ALTINDA KALANLAR İÇİN UMUTLAR AZALIYOR

BANGLADEŞ'TE ÇÖKEN İŞ MERKEZİ’NDE ÖLÜ SAYISI 380'E YÜKSELDİ

A+A-

Bangladeş'te çöken iş merkezinde ölenlerin sayısı 380'e çıkarken, enkaz altında kalanların canlı kurtarılması için umutlar tükeniyor.

Kurtarma çalışmalarını yürüten yetkililer, 5 gün önce çöken iş merkezinin enkazında canlı bulma olasılığı çok azaldığı için artık iş makineleriyle çalıştıklarını belirtti.

İtfaiye Şefi Ali Ahmed Han, itfaiye çalışanlarından birinin enkazın içine girdiğini ve zemin katta sadece birkaç ceset gördüğünü ifade ederek, artık canlı bulma olasılığının kalmadığını kaydetti.

Ordu Sözcüsü Shahinul İslam ise "Hala temkinli bir şekilde ilerliyoruz. Eğer orada bir ruh varsa onu kurtarmaya çalışacağız" dedi.

Öte yandan Başbakan Şeyh Hasina'nın, felaketten bu yana ilk kez enkaz alanını ve yaralıların kaldırıldığı hastaneyi ziyaret ettiği belirtildi.

Enkazda dün arama kurtarma çalışmalarında sağ bir kişiye ulaşmak için çelik bir çubuğun kesildiği anda etrafa saçılan kıvılcımlar yangın çıkarmıştı. En az üç görevlinin yaralandığı yangın kontrol altına alınmaya çalışılmış, kurtarma çalışmalarının bir bölümü durdurulmuştu.

Faciadan sonra gözler yıllık değeri 20 milyar doları bulan ve ülke ekonomisinin temel kaynağı kabul edilen konfeksiyon endüstrisine çevrildi.

Bu sektörde uluslararası markaların üretiminde ayda 38 dolardan az ücretle yoksul işçiler çalıştırılıyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.