1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. EPİLASYON YAPILIRKEN ÖLDÜ
EPİLASYON YAPILIRKEN ÖLDÜ

EPİLASYON YAPILIRKEN ÖLDÜ

EPİLASYON YAPILIRKEN ÖLDÜ

A+A-

Tülay Kızılboğa (31), 21 Ekim’de Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi’nde gittiği özel bir güzellik kliniğindeki lazer epilasyonu sırasında fenalaşıp Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Lazer epilasyon işlemi sırasında fenalaşan ve kalbi duran Tülay Kızılboğa (31), Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde süren üç günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Kızılboğa’nın ailesi, ölümün genel anestezi uygulanmasından kaynaklandığını iddia ederek şikayetçi oldu. Ailenin suçladığı operatör doktor Oğuz K. ise “Lazer epilasyonda genel anestezi uygulanmaz, Kızılboğa’ya da uygulanmadı” dedi. Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli ölüm üzerine soruşturma başlattı.
Kızılboğa’nın kızkardeşi Gülay Kızılboğa, kardeşinin ihmal sonucu öldüğünü öne sürdü. Abla Kızılboğa, kardeşinin ölümüne ilişkin şu iddialarda bulundu:

EPİLASYONDA FENALAŞMIŞ

“Tülay, 21 Ekim Salı günü öğlen saatlerinde diğer kardeşim Nurya ile lazer epilasyon olmak üzere Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan özel bir güzellik kliniğine gitti. Genel anesteziden sonra epilasyona başlamışlar. O esnada kardeşimin kalbi durmuş. Kalp masajı yapılıyor, kalbi tekrar çalıştırılıyor. Nurya olayı farkedince klinik çalışanları ona bir şey koklatıp bayıltıyorlar. Tülay, Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis’ine kaldırılıyor, yoğun bakıma alınıyor. Ancak maalesef kardeşimi kurtaramadılar.”

GENEL ANESTEZİ YAPILMAZ

Ailenin suçladığı güzellik merkezinde çalışan doktor Oğuz K. ise kendisinin cerrah olduğunu ve lazer operasyonlarına katılmadığını söyledi. Ailenin kendisini haksız yere ve olayı bilmeden suçladığını kaydeden Oğuz K., şunları söyledi:
“Lazer epilasyonda genel anestezi yapılmaz. Bu ne görülmüş ne duyulmuş bir şeydir. Kendisine de genel anestesi yapmadık. Kızılboğa, kliniğimize geliyor ve arkadaşlara ‘Çok yorgunum hadi hemen başlayalım’ diyor. Arkadaşlar da epilasyona başlarken fenalaşıyor, kalbi duruyor. O sırada klinikte olan anestezi uzmanı arkadaşımız kalp masajı yapıyor, kalbi çalışıyor. Durumu gören ve bayılan kız kardeşini de arkadaşlarımız kolonya koklatarak ayıltmaya çalışıyor. Sonra ben geldim, hasta yakınına ilaç kullanıp kullanmadığını sordum. Kızılboğa panik atakmış. Klonezapam içeriği bulunan bir ilaç kullanıyor. Bu içerikteki ilaçlar Amerika’da yasaklandı. Biz normal görevimiz neyse yaptık ve hastaneye kaldırdık. Zaten otopside her şey çıkacak.”

ŞÜPHELİ ÖLÜM

Ailenin şikayeti ve şüpheli ölüm nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı. Ölüm nedeninin belirlenmesi için Kızılboğa’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Otopsinin ardından Kızılboğa’nın cenazesi defnedilmek üzere ailesi tarafından Antalya’ya götürüldü. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nun incelemesi sonucunda ortaya çıkacak.

Kalbi duran Tülay Kızılboğa, hastanedeki 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Kız kardeşinin ihmal sonucu öldüğünü öne süren Gülay Kızılboğa, şu iddialarda bulundu: “Tülay, kardeşim Nurya ile birlikte gitmişti. Genel anesteziden sonra epilasyona başlamışlar. O esnada kardeşimin kalbi durmuş. Kalp masajı yapılıp çalıştırıyorlar. Nurya olayı fark edince çalışanlar ona bir şey koklatıp bayıltıyorlar. Tülay, acile kaldırılıyor, yoğun bakıma alınıyor. Ancak kurtarılamıyor.”

Genel anestezi yapılmaz

ÖLÜMÜN genel anesteziden kaynaklandığını iddia ederek savcılığa şikâyette bulunan ailenin suçladığı güzellik merkezinde çalışan doktor Oğuz K. cerrah olarak lazer operasyonlarına katılmadığını söyledi. Oğuz K. şunları söyledi: “Kızılboğa fenalaşıyor, kalbi duruyor. O sırada klinikte olan anestezi uzmanı arkadaşımız kalp masajı yapıyor, kalbi çalışıyor. Sonra ben geldim. Kızılboğa panik atakmış. Klonezapam içeriği bulunan bir ilaç kullanıyor. Bu içerikteki ilaçlar Amerika’da yasaklandı.”

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.