1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERBİLEN TOPRAĞA VERİLDİ
ERBİLEN TOPRAĞA VERİLDİ

ERBİLEN TOPRAĞA VERİLDİ

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 77 yaşındayken önceki gün hayatını kaybeden eski Sağlık Bakanlarından Mustafa Erbilen, Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

ESKİ SAĞLIK BAKANLARINDAN MUSTAFA ERBİLEN İÇİN CUMHURİYET MECLİSİ’NDE RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 77 yaşındayken önceki gün hayatını kaybeden eski Sağlık Bakanlarından Mustafa Erbilen, Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bakanlar, milletvekilleri, Erbilen’in yakınları, ailesi ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende, Erbilen’in özgeçmişi de okundu. Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konuşmalarının ardından, saygı geçişi yapıldı.

Erbilen’in naaşı İsmail Safa Camii’ndeki cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.

SİBER: “ARDINDAN YAZILANLARA ANLATILANLARA BAKMAK YETERLİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, Erbilen’in nasıl bir kişiliği olduğunu anlayabilmek için vefatının ardından yazılan ve anlatılanlara bakmanın yeterli olacağını söyledi.

Tıbbi bilgisi yanında, sevgisi saygısı ve emeğini esirgemeyen Erbilen’in çevresi tarafından “abi” diye adlandırıldığını belirten Siber, Erbilen’in sevgi dolu yaklaşımıyla herkeste ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Siber, siyasetin sert yüzünü, güler yüzlülüğüyle yumuşatan Erbilen’in aynı zamanda, iyi bir eş, iyi bir aile babası olarak gönüllerde bir isim bıraktığının da altını çizdi.

AKINCI: “ADETA BİR SİYASET ODAĞI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Erbilen’in öne çıkan özelliklerinden bahsettiği konuşmasında, Erbilen’i 1974 sonrası toplumsal düzenin yeniden şekillendiği günlerde tanıdığını, Erbilen’in kliniğinin toplumsal konuların tartışıldığı adeta bir siyaset odağı olduğunu kaydetti.

TKP’nin kuruluşunda yer alan 15 kişinin arasında kendisinin ve Erbilen’in de bulunduğunu ifade eden Akıncı, Erbilen’in ilk önce insanların kendi mesleğinden para kazanıp ondan sonra siyasete atılması görüşünü savunduğunu anlattı.

Akıncı Erbilen’in en belirgin özelliklerinin, insan sevgisi, dostluk, arkadaşlık ve güler yüzü olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.