1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN 2015'TE 3,5 MİLYON YOLCUYU AĞIRLADI
ERCAN 2015'TE 3,5 MİLYON YOLCUYU AĞIRLADI

ERCAN 2015'TE 3,5 MİLYON YOLCUYU AĞIRLADI

Ercan 2015'te 3,5 milyon yolcuyu ağırladı

A+A-

Havalimanı’nda dün rekorlar günüydü... 24 saatte 108 uçak iniş ve kalkış yaptı... Bir günde 18 bin yolcu taşındı

İsmail VOLKAN

Ercan Havalimanı'nda dün 108 uçak iniş ve kalkış yaptı. Yeni yıl tatilinin son günü olan 3 Ocak’ta 18 bin yolcuyla Ercan Havalimanı tarihinin, bir gündeki en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı.

Havalimanı'nda 2015 yılında 3 buçuk milyonun üzerinde yolcu taşındı. Bu rakamın da rekor olduğu kaydedildi.

Yeni yıl tatili boyunca ülkemize gelen turistler, öğrenciler, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler ve birçok kesimden yolcunun, mağdur edilmeden işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

Sivil Havacılık Meydan İşletme Müdürü Mustafa Sofi KIBRIS Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, dün yapılan 108 uçuşun, Ercan Havalimanı tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Bundan önceki rekorun 2014 Kurban Bayramı’nda 105 uçuş olduğunu belirten Sofi, pasaport işlemleri dahil tüm hizmetlerin hızlı ve seri bir şekilde uygulanmasıyla yolcuların hiçbir sıkıntı yaşamadığı aktardı.

“Ercan, mevcut düzenle daha fazla yolcuyu kaldıracak güçte değil”

Ercan Havalimanı’nın 2015 yılında 3 bucuk milyon yolcuya hizmet verirken, bu sayının 2014’e göre yüzde 8 arttığını işaret eden Sofi, havalimanının toplam yolcu kapasitesinin yıllık 1 milyon kişi olduğuna dikkat çekti.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü’ne göre yeni hava limanının tamamlanmasına ihtiyaç olduğunu söyleyen Sofi, Ercan Havalimanı’nın mevcut düzenle daha fazla yolcuyu kaldıracak güçte olmadığını belirtti.

Havalimanının şu anki fiziki durumunun yetersiz olduğunu vurgulayan Sofi, yeni havalimanının bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

“Havalimanının yüzde yüz  kullanılması çözüm değil”   

Sofi, şu ana kadar talep edilen hiçbir uçuşa hayır demediklerini ancak mevcut düzenle önümüzdeki dönemlerde sorunlarla karşılaşmamak için daha fazla uçuşu kabul edemeyeceklerini söyledi.

“Havalimanının yüzde yüz kapasiteyle kullanılması çözüm değil” diyen Sofi, havalimanının tüm personelinin özverili çalışmasına rağmen zaman zaman uzun kuyrukların oluşması nedeniyle sorunlarla karşılaştıklarını aktardı.

Ülkemizin yurt dışına açılan kapısı Ercan Havalimanı, 25 yıllığına T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd’e devredilmişti. Şirket, havaalanını genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.