1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN-AKINCILAR YOLU TÖRENLE AÇILDI
ERCAN-AKINCILAR YOLU TÖRENLE AÇILDI

ERCAN-AKINCILAR YOLU TÖRENLE AÇILDI

500 metresi tünel olan yol, 3 gidiş 3 de geliş kapasitesine sahip

A+A-

Akıncılar’a kimlik kartı göstermeksizin günün her saatinde ulaşımı sağlayacak Ercan-Akıncılar yolu, bugün törenle açıldı.

Törende yapılan konuşmalarda yolun tarihi bir öneme sahip olduğu vurgulandı. 500 metresi tünel olan yol, 3 gidiş 3 de geliş kapasitesine sahiptir.

Proje kapsamında 4.2 kilometresi yeni bağlantı olan yol Ercan Akıncılar arasındaki güzergahın 17 kilometreye inmesine neden oldu. Yolun hizmete girmesi ile Akıncılara bundan böyle kimlik göstermeden ve askeri bölgeye girmeden ulaşılabiliyor.

akincilar-yol-acilis1.png

Törende Güzelyurt Sanat Festivali kapsamında adada bulunan konuk ekiplerin dans gösterileri yer alırken Nazilli Belediyesi Mehter Takımı tarafından da mehter dinletisi sunuldu.

akincilaryoluacilis2.png

Açılışın ilk konuşmasını yapan Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, “yıllarca mücadele verdikleri yolun önemine işaret ederek, “ ‘nihayet köyümüze serbest ulaşacak yolumuza kavuştuk’ dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de7 Mayıs’ta Akıncılar’da düzenlenecek festivale halkın daha rahat seyahat edebilmesi için açılışı bugün yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, tünel projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Dürüst, tünel için tüm altyapının yüzde yüze yakınının hayat bulduğunu geriye kalan bir takım eksikliklerin de ileriki günlerde tamamlanacağını anlattı.

‘Biz KKTC devletine yürekten inanan bir ekibiz’ diyen Dürüst bundan sonra da bir aylık sürelerle yeni projelerin açılışlarını yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber de açılışta yaptığı konuşmada Akıncılar köyünün bir zamanlar bölgenin en gelişmiş köyü olduğuna işaret etti.

Uzun zamandır köy halkının yol sorunlarını dile getirdiğini anımsatan Siber, artık özgürce köylerine ulaşabilecekleri bir yola kavuştuklarını vurguladı ve emeği geçenleri kutladı.

Bu projenin uzun zaman aldığını dile getiren Siber, “Daha kısa zamanda sonuç alınabilecek ek projelere ihtiyacımız var. Bizim projeler için hizmet almamız gerekiyor ki halkımızı bekletmeden kısa zamanda sonuca ulaşabilelim” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında hem köyün ekonomisine hem de KKTC’nin en güzide bölgesinin atıl durumda kalması ve siyasi olarak da sıkıntı yaşamasından dolayı yolun ayrıca hayati önemi olduğunu ifade etti.

Özgürgün, “Çok önemli bir proje. Akıncılar, KKTC’nin en değerli köylerinden birisi. Daha önceleri merkez olan bir köyümüzdü eminim bu yoldan sonra o eski görkemli günlerine kavuşacaktır. Altyapı, ekonominin gelişmesinin temelidir. Bugünden itibaren Akıncılar ekonomik olarak da gelişmeye adım atacaktır.”dedi.

Hükümet olarak yatırımlara öncelik verdiklerini ifade eden Özgürgün, birçok yol projesinin bitmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Su konusuna da değinen Özgürgün, “Biz Anavatan Türkiye ile herşeyin değişebileceğini düşünüyoruz su bu topraklara ulaştı. Önümüzdeki günlerde tarımsal sanayinin geliştiğini ve yatırım projeleri hayata geçtikçe sudan her açıdan faydalanabileceğimizi göreceğiz” dedi.

Kıbrıs’ta herzaman bir anlaşmadan yana olduklarına vurgu yapan Özgürgün, ülkeye hizmetin yatırımın gelmesinin de önemli olduğunu bunun için de çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek yolun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yolun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa katılanlar, daha sonra yolun bir bölümünü yürüdü.akincilaryolu.png

BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.