1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'ERCAN HAVALİMANI TEHLİKELİ!'
'ERCAN HAVALİMANI TEHLİKELİ!'

'ERCAN HAVALİMANI TEHLİKELİ!'

'Ercan havalimanı tehlikeli!'

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın bölgedeki AB ve EUROCONTROL’e üye tek ülke olarak uçuş güvenliği ve arama-kurtarma alanlarında lider rolü oynayabileceğini öne sürdü, Ercan Havaalanı’nın “hava taşımacılığı açısından tehlikeli olduğunu” iddia etti.

Simerini Rum Ulaştırma Bakanlığı’nın desteği ve “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu” ve İsrail’in Fisher Enstitüsü tarafından Güney Kıbrıs’ta organize edilen “Kıbrıs-İsrail MEB’lerinde Helikopterlerin Uçuş Güvenliği ve Arama-Kurtarma” konulu seminerde Anastasiadis’in, Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Alekos Mihailidis tarafından okunan konuşmasına yer verdi.
Haberi “MEB’den Sonra FIR’da da İşbirliği… Başkan, İşgal Bölgelerindeki Yasadışı Havaalanının Hava Taşımacılığı Açısından Tehlikeli Olduğunu Söyledi” başlığıyla veren gazeteye göre Anastasiadis, Ercan Havaalanı’nın varlığının ve sözde “Lefkoşa FIR Hattı”na yaptığı “müdahalelerin” Rum sivil havacılığının gelişmesini ve uçuş güvenliğini engellediğini” öne sürdü, bu durumu “anomali” diye niteledi.

Anastasiadis, Ercan Hava Trafik Kontrol birimini kast ederek “yetkili olmayanlar tarafından sıklıkla yapılan müdahaleler ve Türkiye’den eşgüdüm olmadan askeri uçuşlar yapıldığını” savundu ve bütün bunların, hava taşımacılığı için bir dizi tehlike yarattığını iddia etti.

Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin, çağdaş altyapısı ve eğitimli personeliyle, Akdeniz bölgesindeki en iyi merkezlerden biri olduğunu söyleyen Anastasiadis merkezin, Rum ve İsrail ve diğer komşu ülke MEB’lerinde doğal gaz sondaj platformları işlemeye başladığında meydana gelecek vukuatlarda etkin görev yapacağını savundu.

Gazete seminer çerçevesinde “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu” ile Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi arasında işbirliği memorandumu imzalandığını yazdı.

Habere göre seminer çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rum Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Mihailidis Güney Kıbrıs ile İsrail arasında enerji ve arama-kurtarma alanında olduğu gibi uçuş güvenliği alanında da çok sıkı bir işbirliği bulunduğuna işaret etti.

İsrail Sivil Havacılık Genel Müdürü Joel Feldschuh ise Rum-İsrail hükümetleri ve sivil havacılık birimleri arasında çok güçlü ilişkiler bulunduğuna işaret ederek “Ortak çıkarımız sadece bölgede doğal gaz bulunması değil, İsrail’den Avrupa’ya veya Batı’ya yapılan uçuşların yüzde 90’ının, bölgedeki askeri gerilim nedeniyle de, Lefkoşa FIR Hattı’ndan geçiyor olmasıdır” dedi.

Detay Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.