1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN İHALESİ... "300 MİLYON EURO YATIRIM"
ERCAN İHALESİ... "300 MİLYON EURO YATIRIM"

ERCAN İHALESİ... "300 MİLYON EURO YATIRIM"

T&T HAVALİMANI İŞLETMELERİ: “YENİ ERCAN HAVALİMANI’NIN TEMELİ BU YIL İÇİNDE ATILACAK VE SÖZLEŞME TARİHİNDEN 1 YIL ÖNCE TAMAMLANACAK”

A+A-

“KKTC’YE KIBRIS TÜRK HALKININ GURUR DUYACAĞI BİR HAVALİMANI KAZANDIRACAĞIZ”

Ercan Havalimanı ihalesini alan T&T Havalimanı İşletmeleri, yeni yapılacak Ercan Havalimanı’nın temellerinin bu yıl içinde atılacağını ve ihale sözleşmesinde yer alan süreden bir yıl önce tamamlanacağını bildirdi.

Şirket, 300 milyon Euro yatırımla 3.5 yıl gibi bir süre içerisinde KKTC’ye Kıbrıs Türk halkının gurur duyacağı bir havalimanı kazandırıp hizmete sunacağını belirterek, amaçlarının KKTC’ye sadece yatırım yapmak değil yolcu sayısını da artırarak esnafa gelir sağlamak olduğunu kaydetti.

Havalimanında tüm sektör ve esnafla işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini ve kimseyle bir sorunları olmadığını ifade eden T&T Havalimanı İşletmeleri, mevcut havalimanına, sözleşmede yer almamasına rağmen kendi inisiyatifleriyle güvenlik, sağlık ve temizlik konularında iyileştirmeler, havalimanı binası ve pistte de bakım, onarım yaptıklarını belirtti.

Ercan Havalimanı’nda hizmet bedellerini şirketin belirlemediğini, bu konuda kamuoyuna ve basına yanlış bilgilendirmeler yapıldığını savunan şirket, İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanı ihalesine de kaynak yaratabilmeleri halinde gireceklerini kaydetti.

Ercan Havalimanı ihalesini alan T&T Havalimanı İşletmeleri’nin ortakları, bugün Lefkoşa’da basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarını Ercan Havalimanı’ndaki yenilikler ve gelinen aşamaya ilişkin güncel konular hakkında bilgilendirdi, soruları yanıtladı.

Biyer Restoran’da yer alan yemekli basın toplantısında basın mensuplarını Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı bilgilendirdi ve soruları yanıtladı. Basın toplantısına, T&T İşletmeleri ortaklarından Güliz Kaner, Kaan Kaner ile şirket yöneticileri Serhat Özçelik, Vedat Erbaş ve Mehmet Saydam da katıldı.

Geniş katılımlı basın toplantısında soruları yanıtlayan Emrullah Turanlı, bugün şirket ortakları ve şirket yöneticileri ile birlikte basını ilk ağızdan ve doğru bilgilendirmek için bu basın toplantısını düzenlediklerini ifade ederek, basın mensuplarından havalimanı ile ilgili yanlış bilgiler ve dedikodularla değil, ilk ağızdan bilgilerle haber yapmasını istedi.

Turanlı, şirket olarak Ercan ihalesini alırken sözleşmeyi çok iyi okuduklarını, şimdiye kadar sözleşme kapsamında tüm taahhütleri yerine getirdiklerini ve borcunun bulunmadığını ifade ederek, şimdiye kadar KKTC’deki en büyük ihale olan Ercan ihalesini ciddi ve büyük bir para vererek aldıklarını söyledi.

300 milyon Euro ile Ercan’ın işletmesi ve yapımını üstlendiklerini, tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini, zamanından önce ödemeyi yaptıklarını, ancak haklarında “akla mantığa gelmeyen haberler” yapıldığını söyleyen Turanlı, haberlere konu olan KDV konusunun ise devletle çözüleceğini kaydetti.

Turanlı, şirketin üç ortaklıktan oluştuğunu ve ticari işbirliği konusunda kimseye bilgi vermek zorunda olmadığını ifade ederek, KKTC’ye ciddi ve büyük bir yatırım yapacaklarını, 300 milyon Euro’nun ambargolar altında bir ülkeye yapılacak en büyük yatırımlardan olduğunu, “boş laf” konuşmadığını ve “laf ebeliği” yapmadığını söyledi.

Yeni Ercan’ın 10 milyon yolcuya kaliteli hizmet verecek şekilde yapılacağını, sözleşmeye göre 4.5 yılda tamamlanması gereken havalimanının bir yıl daha erken bitirileceğini ve temelin bu yıl içinde atılacağını ifade eden Turanlı, yeni Ercan Havalimanının üç boyutlu görsellerinden daha güzel ve kaliteli yapılacağını ve 150 bin metrekarelik alana sahip olacağını vurguladı.

Turanlı, ülkeye, Kıbrıs Türk halkının gurur duyacağı, yerli ve yabancı halka kaliteli hizmet verecek bir havalimanı kazandıracaklarını ifade ederek, proje çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Şirket olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini, havayolu, taksi, otobüs, otel, seyahat acenteleri ve restoran temsilcileri, iş adamları ile görüşmeler yaptığını, kimseyle aralarında sorun olmasının mümkün olmadığını ifade eden Turanlı, KKTC turizminin ancak tüm kesimlerin işbirliği ve dayanışmasıyla gelişebileceğini vurguladı.

Şirkette şu anda 300 kişinin çalıştığını ve bunların yüzde 90’ının KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden Turanlı, şirket olarak büyük bir yatırım yapacaklarını, yatırım yapılırken de hizmet satımı ve kazanç sağlamanın hedeflendiğini ifade ederek, havalimanından para kazanan herkesin de aldığı hizmetin karşılığını vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Yeni havalimanında tüm hizmetlerin ihaleye açılacağını ve kendisi gibi en fazla parayı verenin işletme hakkını alacağını ifade eden Turanlı, “Verdiğimiz hizmetin karşılığını alacağız. Örneğin otopark hizmeti alan kimse arabasını bedava alana bırakıp gidemez” dedi.

Kaynak bulmaları halinde İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanı ihalesine de katılacaklarını, şirketlerinin ciddi bir şirket olduğunu vurgulayan Turanlı, ülkenin sadece gelişmiş ve kaliteli bir havalimanıyla gelişemeyeceğini, bu yüzden tüm sektörlerin ve devletin işbirliğinde ülkeye yatırımlar yapması gerektiğini vurguladı.

Turanlı, yolcu sayısının artması durumunda havalimanı vergilerinin de düşeceğini, esnafın da gelir sağlayacağını ifade etti.

ihale-2.jpg

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.