1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN İHALESİ İÇİN MECLİS’TE SORUŞTURMA AÇILDI!
ERCAN İHALESİ İÇİN MECLİS’TE SORUŞTURMA AÇILDI!

ERCAN İHALESİ İÇİN MECLİS’TE SORUŞTURMA AÇILDI!

Meclis’te soruşturma açılması için göreve çağırdı!

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SDP), hükümeti, Ercan ihalesi ile ilgili Meclis’te soruşturma açılması için göreve çağırdı.

SDP Başkanı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, “KKTC tarihinin en büyük ihalesi” olan Ercan ihalesi ile ilgili tartışmaların devam ettiğini, bu konudaki suçlamaların dikkatle izlendiğini kaydetti.

“UBP Milletvekili Ersan Saner’in Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın bu ihaleden neler aldığını açıklamasını istediğini”, ayrıca Saner’in “benim alnım açık” diyerek Denktaş’a ağır suçlamalarda bulunduğunu iddia eden Tunalı, “ülkenin gözbebeği konumundaki Ercan Havalimanı ile ilgili vekillerin ve partilerin bu tür açıklamalarda bulunmasının halkı tedirgin ettiğini” belirtti.

Konuyla ilgili muhalefette başka, iktidarda başka söylemlerde bulunan hükümet partilerinin şimdi ihaleyi iptal etme yolları aradığını savunan Tunalı, şunları dile getirdi:

“Denktaş’ın muhalefetteyken ‘kesinlikle bu ihaleyi iptal edeceğiz’ deyip şimdi açılış kurdelesini kesmesi düşündürücü niteliktedir. SDP olarak tartışmalar ve söylemler bizi huzursuz etmiştir. Halkımız yıllardır bu suiistimallerin olduğunu ancak sonuca gidilmediğini sorgulamaya başlamıştır. Bu konuda Mecliste soruşturma açılması hususunda Hükümeti göreve davet ediyoruz. Aksi halde tüm meclis şaibe altında kalacaktır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.