1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN İHALESİYLE İLGİLİ ŞOKE EDEN AÇIKLAMA
ERCAN İHALESİYLE İLGİLİ ŞOKE EDEN AÇIKLAMA

ERCAN İHALESİYLE İLGİLİ ŞOKE EDEN AÇIKLAMA

Ercan havaalanı inşaat izinleri nerde, havaalanında yapılacak olan inkişafı kim denetliyor ?

A+A-

Terminal Yapı, Ercan Devlet Havalimanı’nın ihale sürecinde yaşanan sorunlar ve projeden dışlanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Terminal Yapı’nın basın danışmanlığı yapan Antrakt Yapım ve Danışmanlık Şirketi yetkilisi Eren İnan’ın açıklamasına göre, Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu,havalimanı yapma ve işletme yeterliliği ile liyakatına sahip tek ortak olarak Terminal Yapı'nın Taş Yapı tarafından proje ve yönetimden dışlandığını yineledi.

İhaleyi kazanan projenin İnşaat Mühendisleri Odası’nın bilgisine sunulmadığını ve onay alınmadığını savunan Delimollaoğlu, ihaleyi kazanan projenin değiştirildiğini ve pist dahil diğer birçok birimin yerinin değiştirilerek inşaatın izinsiz ve onaysız yapılmaya çalışıldığını iddia etti.

Delimollaoğlu, projenin aslına uygun ve devleti zarara uğratmayacak şekilde sürmesi için bugüne kadar çabalarında yalnız kaldıklarını ileri sürerek, tüm yönetimi elinde tutan Taş Yapı'nın çeşitli bahanelerle devlete ödemek zorunda olduğu milyonlarca liralık KDV miktarını da ödemediğini ve bu yükümlülüğü T&T yerine getirmiyor imajı ile kamuoyunu yanılttığını savundu.

Ercan Havaalanı yeni terminal ve pist yapımında plan ve projeler uyulmaması yanında dere ıslahı için şu anda yürütülen çalışmalarda Çevre Doruma Dairesi ve diğer dairelerden izin alınmadığının iddia eden Delimollaoğlu, şöyle devam etti:

“Ercan gibi özel nitelikte olan projelerin standartları olması gerekmektedir. Hazırlık aşaması dahil olmak üzere tüm iş planları Terminal Yapı ve kamudan saklanmıştır. Ercan havaalanı inşaat izinleri nerde, havaalanında yapılacak olan inkişafı kim denetliyor ? Kimse denetlemiyor çünkü projeler onaylanmadı. Ercan havaalanın da yapılan çalışmaların işin yapısına uygun olarak değil başı boş bir yapıda devam etmekte. KTMMOB tarafına daha öncede açıkladığımız gibi hiçbir proje henüz izin için başvuru yapılmamıştır, Projelerin hem uluslararası hem de yerel mevzuata uygun olması gerekmektedir. KTMMOB'den izin alınması gerekmektedir. Ayrıca kesilecek ağaç sayısı bile belli değil. Sayıyı devlet kurumları bile bilmiyor. Sözlü beyan ile ağaç kesimini başlatmak istiyorlar. İzinleri yok”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.