1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN-İSTANBUL ARASI KAÇAKÇILIK!
ERCAN-İSTANBUL ARASI KAÇAKÇILIK!

ERCAN-İSTANBUL ARASI KAÇAKÇILIK!

KIBRIS-İSTANBUL arası operasyon...

A+A-

Kıbrıs’tan Türkiye’ye götürülmeye çalışılan 250 bin TL'lik kaçak sigara ve tütün ele geçirildi.

Kıbrıs’tan Türkiye’ye götürülmeye çalışılan 250 bin TL'lik kaçak sigara ve tütün ele geçirildi.

Yapılan ilk operasyonda, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek İstanbul'da kargo şirketleri üzerinden sigara kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaştı.

Gümrük Muhafaza ekipleri, hızlı kargo yoluyla yapılan kaçakçılık faaliyetleri üzerine çalışma başlattı. Ekipler, bir kargo şirketinin Güngören şubesinde inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerde 9 çuval ve 10 adet plastik bidon içerisine gizlenmiş değişik marka ve miktarlarda 29 bin 380 paket sigara olduğu belirlendi. Hızlı kargo yoluyla transferi yapılan kaçak sigaranın gümrüklenmiş değeri 243 bin 788 TL olarak tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen diğer bir kaçakçılık operasyonu da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapıldı. Ercan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen bir yolcunun yeşil hattı geçtikten sonra X-Ray cihazı ile bagajında kontrol yapıldı.

Yapılan kontrolde şüpheli yoğunluk görüntüsü alınması üzerine valiz fiziki aramaya tabi tutuldu. Valizde 50'şer gramlık paketler içerisinde toplam 425 paket (21 kilo 250 gram) tütün ele geçirildi. Ele geçirilen tütünün gümrüklenmiş değeri 7 bin 400 TL olarak tespit edildi.

İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.