1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN MI? T&T Mİ?
ERCAN MI? T&T Mİ?

ERCAN MI? T&T Mİ?

Son günlerde Ercan Havalimanı ihalesinin iptal edilebileceği yolundaki söylentilere, T&T yetkililerinden M. Serhat Özçelik cevap verdi

A+A-

Ercan Havaalanı’nın özelleştirilip 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilmesini sağlayan ihalenin iptal edileceği yolundaki söylentiler son günlerde arttı ancak, T&T Direktör Yardımcısı M. Serhat Özçelik, ihalenin şeffaf olduğunu ve bugüne kadar şartnameye uyduklarını söyleyerek bu yöndeki iddiaları yalanladı.

Özçelik, yeni havaalanı inşaatının yıl sonuna doğru başlayacağını belirterek, bugüne Ercan’ın düzenlenmesi için yüksek miktarda paralar harcadıklarını söyledi. “Şirket yeni Ercan’ı yapmadan bırakıp gidecek” söylentilerine sadece güldüklerini kaydeden Özçelik, şirketin finansman sorununun bulunmadığını savundu.
Özçelik ayrıca, yeni Ercan Havaalanı’nı sözleşmenin bitiş süresinden önce tamamlamak için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turan’ın bu konuda çok net sözleri olduğuna dikkat çekti.

İhalenin iptali hukuksal bir meseledir

Son haftalarda Ercan İhalesinin iptal edebileceği konusundaki söylentilerin arttığını ve bunun hukuki bir konu olduğunu ifade eden Özçelik, söylentiler için fazla bir yorum yapmak istemediğini vurguladı. Özçelik, “Bizim dışımızda katılımcıların olduğu bir ihaleydi ve bizce şeffaf bir ihaleydi” dedi.

İhale şartnamesinde sunulan her şeyin yerine getirildiğini savunan Özçelik, T&T Havaalanı İşletmeciliği olarak bunun dışında bir yorum yapmayacaklarını, son günlerde siyaseten konuşulanlara bir şey demek istemediklerini belirtti.

Finansman sıkıntımız yok

Serhat Özçelik, grubun herhangi bir finansman sıkıntısı bulunmadığı, “Grubun Ercan’ı yapmak için maddi kaynak aradığı yönündeki” söylentilerin olduğunu ifade eden Özçelik, bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını açıkça kaydetti.

Özçelik, İleriki günlerde yeni Ercan’ın inşaat alanının belirlenip, askeri birliğin yerinden çıkmasıyla birlikte gerekli çalışmalara başlayacaklarını ve Ercan’ı verilen süreden önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ercan’ı 25 yıllığına aldıklarını ifade eden Özçelik Ercan’da birçok değişiklik yaptıklarını kaydetti.
Özçelik, “Gerek Ercan’ın içinde, gerekse dışında gözle görülür iyileştirmeler yaşanıyor. Şirket, yeni havaalanının temelinin atılıp kazmanın vurulmasının yılsonuna doğru yapılacağından emin” dedi.

Hizmet kalitesinde artış var    

Serhat Özçelik, hizmet kalitesinde bir artışın söz konusu olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, artık Ercan’da yolcunun muhatabını bulabildiğini söyledi.

7 gün 24 saat işlerinin başında olduklarını ve personelin 90 kişiden oluştuğunu anlatan Özçelik, havalimanının gerek sağlık, gerekse diğer sorunlarına çare bulunduğunu çünkü havalimanının yaşayan bir ortam olduğunu belirtti.

Kullanılan terminal binasında yeniliklerin devam ettiğini kaydeden Özçelik, yolcuyu ve iş akışını rahatlatmak için yeniliklerin sürdürüldüğü üzerinde durdu.

Son yapılacak uygulamada pasaport kabinlerini üst kata alarak terminalin kullanım kapasitesini maksimum seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Özçelik, “Çünkü, şu anda üç milyon yolcuya hizmet veriyoruz. Daha sonra duty freeler ve diğer hizmetlerin oluşturulacağı ara katların yer alacağı bölümler oluşturacağız” dedi.

İki çıkış iki iniş olacak yürüyen merdivenlerin adaya geldiğini ifade eden Özçelik, polis kulübelerinin de modern hale getirileceğini söyledi.

Karşılama bankoları oluşturduk

Terminalin yolcu çıkış bölümündeki sıkışıklıkları gidermek için oto park alanındaki bir bölümde karşılama bankoları oluşturduklarını savunan Özçelik, “Burada turizm firmaları, casinolar ve ilgili tüm gruplar müşterilerini rahat bir şekilde karşılayabilecekler” dedi.

Özçelik ayrıca, bu hafta üniversitelerin öğrenci gelişlerinin başladığını hatırlatarak, öğrencilerin rahat karşılanması için üniversitelerle birlikte yeni bir uygulamaya da imza attıklarını ve bu amaçla şemsiyeli bir alan oluşturduklarını anlattı.

Serhat Özçelik, terminalin önünde ciddi bir araç yoğunluğu olduğunu, özellikle büyük araçların yarattığı bu sıkışıklığı gidermek için otobüslere araç oto parkında yolcu indirip bindirme alanları ayırdıklarını söyleyen  Özçelik, yolcuların bagaj yükleme araçlarının da yenilendiğini belirtti.

Bayramda uçak şirket yetkilileri ile polis mensuplarının da katkılarıyla kuyrukların oluşmadığını ve yolcuyu sıkıntısız bir şekilde uğurladıklarını kaydeden Özçelik, gelecek bayramla ilgili de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
 
Temizlik ve oluşan kuyruklara önem verdik 

Serhat Özçelik, başta altyapıya önem verdiklerine, binanın tüm kanalizasyon ve arıtma altyapısının yenilendiğine dikkat çekerek, Ercan’da en çok önem verilen hijyen ve uzun yolcu kuyrukları olarak iki konuyu çözümlediklerini söyledi.

Ercan’da temizlik - hijyen konusunda değişikliklerin hemen göze çarptığına işaret eden Özçelik, yeni ekipmanlarla, 7/24 temizlik yapıldığını, yıllardır şikayetlere sebep olan tuvaletlerin modernleştirilerek yeni tuvaletlerle kapasitenin artırıldığını belirtti.

Yolculara büyük önem verildiğini ve x-ray cihazlarının yerlerinin değiştirilerek yolculara rahat bir giriş sağladıklarını anlatan Özçelik, yolcu gelişlerinde yıllardır kangrenleşen uzun bekleme sürelerinin kısaltıldığını söyledi.

Yolcu geliş salonunda, elektronik bariyerlerin devreye konulduğunu söyleyen Özçelik, Ercan Havalimanı’nda artık 7/24 bekleyen bir ambulans, doktor ve hemşire bulunduğunu, eskiyen, kırılan, bozulan her şeyin yenilendiğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.