1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN SEFERİNDE ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA!
ERCAN SEFERİNDE ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA!

ERCAN SEFERİNDE ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA!

KKTC'nin ünlü isimlerinden biri de oradaydı ve yaşadıklarını anlatıyor.. Bağırmalar, çığlıklar yükselirken, biri kalp krizi geçirdi...

A+A-

 

İstanbul Sabiha Gökçen - Ercan seferini yapan Türk Hava Yollarına ait TK0970 sefer sayılı Boing 737-800 tipi uçağın yolcuları ölüm tehlikesi atlattı.

Kabin basıncının düşmesi nedeni ile oksijen maskelerinin çıktığını söyleyen yolcular 30 dakika boyunca bu şekilde uçtuklarını, daha sonra Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptıklarını belirttiler.

Önceki akşam 21.49’da Antalya Havaalanı’na zorunlu iniş yapan THY uçağı bakıma alınırken, sinir krizleri geçiren yolcular 4 saat bekledikten sonra dün sabahın erken saatlerinde bir başka uçakla Ercan’a gönderildiler.

Yolculardan biri olan ünlü müzisyen Okan Ersan yaptığı açıklamada, uçakta ciddi bir irtifa kaybı yaşandığını, pilotların yolculara herhangi bir açıklama yapmaması nedeniyle panik ve korkunun tavan yaptığını söyledi. Ersan “yolcuların büyük bir çoğunluğunda kurtulma umudu yoktu” dedi.

Ersan yaşanan dehşet anlarını şöyle anlattı:

“Uçak havalandıktan 30 dakika kadar sonra ikram servisi başladı. Yemeklerimizi bitirmek üzere iken  birden basınç düştü. Uçak hızlı bir şekilde irtifa kaybederken, tuvalete gitmekte olan yolculardan biri yere düştü. Bir anda herkes ölüm korkusuna kapıldı. Bağırmalar, çığlıklar yükselirken, yolculardan biri kalp krizi geçirdi. Şeker hastası olduğu öğrenilen bir başka yolcu da ölümle, yaşam arasında gidip, geldi.”

 

Maskeleri kullanamayanlar oldu

Uçağın önce süratle aşağı indiğini, sonra tekrar yükselip, bir daha aşağı doğru inişe geçtiğini anlatan Okan Ersan, maskelerin açılması sonrasında da panik yaşandığını söyledi. Ersan, “bazı yolcular bu maskeleri takmada zorlanmadı. Ama birçoğunun zorlandığını gördüm. Hatta bazıları hiç takamadı. Onlar gerçekten büyük bir kriz yaşadılar” dedi.

Bir ara oksijen maskelerinden dahi nefes alamaz duruma geldiklerini belirten Ersan, uçağın yeniden yükselmesiyle durumun normale döndüğünü ve 30 dakika sonrasında Antalya’ya acil iniş yaptıklarını söyledi.

Havaalanına indiklerinde bazı yolcuların sinir krizi geçirdiğine dikkat çeken Ersan “bu anda dahi gerekli ilgiyi görmeyen yolcular, çok sert eleştirilerde bulundular”dedi.

Bazıları ikinci uçağa girmedi

Toplam 135 yolcunun bulunduğu uçakla seyahat edenlerin 4 saat sonra bir başka uçakla Kıbrıs’a gönderildiklerini anlatan ünlü müzisyen Okan Ersan şöyle dedi:

“Ancak ben dahil bu kadar büyük bir korku yaşayan ve sağ kaldığına inanmayan yolcular, ikinci bir uçağa binerken çok korkuluydular. Bazı yolcular valizini alıp gitmek istediğini ve uçmayacağını söyledi. Ama ben, yaşanan korkuya rağmen uçağa binip, ülkeme geldim. Yaşadıklarımız kolay unutulacak bir olay değildir.”

Çin’de konseri var

Sanatçı Okan Ersan, yaşadığı korku dolu anlardan sonra, çok uzun bir yolculuğa hazırlanıyor. Yaptığı açıklamada, 19 Eylül’de başlayıp, 22 Eylül’e kadar Çin’de 4 konser vereceğini söyleyen Ersan ‘Uluslararası Nanjing Caz festivali’nde ülkemizi temsil edeceğini söyledi.

Ersan “yolculuğunuzu iptal edecek misiniz?” sorusuna “içim pek rahat değil ama gerekli organizasyon yapıldığı için gitmek zorundayız. Uzun bir yolculuğumuz olacak” yanıtını verdi.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.