1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'A İNEMEDİ!
ERCAN'A İNEMEDİ!

ERCAN'A İNEMEDİ!

Yolcular tepkili!

A+A-

Anadolu Jet’in Ankara-Ercan uçağı, sis nedeniyle Antalya’ya inmek zorunda kaldı.

Pelin Yükselay

Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Anadolu Jet’in TK 7608 sefer sayılı Ankara-Ercan seferi dün sis engeline takıldı, yolcular sıkıntı yaşadı.

Anadolu Jet’in 28 Haziran Çarşamba günü, TK 7608 sefer sayılı Ankara-Ercan 23.55 uçağı, tüm yolcularını alarak, tam vaktinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalandı.

1 saat 10 dakikalık uçuşu sorunsuz bir şekilde tamamlayan kabin ekibi ve yolcular, Ercan Havalimanı üzerine geldiklerinde büyük sis engeliyle karşılaştı.

Havada 20 dakika tur atmak zorunda kalan uçak, sisin dağılmaması nedeniyle Antalya Havalimanı’na yöneldi. Uçak kalkıştan 2 saat sonra Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. 

Yolcuların mağduriyeti ise bu inişten sonra başladı. 

Sabah 06.00’ya kadar havalimanında bekletilen yolcular, saat 06.15 sıralarında sisin dağıldığının söylenmesi üzerine uçağa alınmak üzere otobüslere bindirildi. Yolcular bu sırada uçağa değil, tekrardan terminal binasına götürüldü.

Sis kabusu bitti, arıza çıktı…

Uçağın arıza yapması üzerine kalkışın gerçekleşmeyeceği söylenen yolcular çileden çıktı. Diyalog Gazetesine ulaşan yolcu Ozan Nasiboğlu, yaşadıklarını anlattı.

Nasiboğlu, “saatlerce bekledik. Kimse bizle ilgilenmedi. Bir kez yemek verdiler. Ne yatacak yer gösterdiler ne de bilgi verdiler. Saat 6’yı biraz geçe bizi uçağa gitmek üzere otobüse bindirdiler, çile bitti sandık. Döndük dolaştık tekrardan terminal binasına getirildik. Ne oluyor dedik, uçak arızalı dediler. O an tüm yolcular çileden çıktı. Koskoca Anadolu Jet’te bize yarım saat yolculuğu yaptıracak bir uçak yok muydu? Bizi gece Antalya’ya götüren uçak niye alanda bekletilmedi? Çok mağdur olduk. Tek bir havayolu yetkilisi dahi bizimle ilgilenmedi. Çok kızgınız"

Yolcular tamı tamına 9 buçuk saatlik bir bekleyişin ardından saat 10.30’da bir başka uçakla Ercan’a gönderildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum