1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA ARBEDE!
ERCAN'DA ARBEDE!

ERCAN'DA ARBEDE!

Ercan’da gerginlik tırmanıyor

A+A-

Halkın Sesi'nde yer alan habere göre; CAS eyleminde arbede

CAS çalışanları, Ercan Havalimanı’nda yolcu kapısı önünde eylem yaptı. Gergin geçen eylemde, çalışanlar ile polis arasında arbede yaşandı. Çalışanlar daha sonra havalimanının dışına çadır kurarak süresiz eylem başlatma kararı aldı

Cyprus Airport Services (CAS) çalışanları, dün Ercan Havalimanı’nın içinde, “giden yolcu” kapısı önünde eylem yaptı. Gergin geçen eylemde çalışanlar ile polis arasında arbede çıktı. 

Hükümeti istifaya çağıran çalışanlar, “CAS’ın özele mi devlete mi ait olduğu konusundaki yasal statünün belirlenmesi”, “2 aylık maaşlarının ödenmesi ve hükümetin kendilerine verdiği sözü tutması” talebiyle eylem yaptı.
Eylemlerini trafiği aksatmadan yol içinde yapan CAS çalışanları, gölgeye çekilmek isteyince, polis, yolcu girişini engelledikleri gerekçesiyle eylemcilere müdahale etti. 
Polisin yolcu girişini engellediği için kenarda gölgede beklemesini istediği eylemciler, yolcu girişinin engellenmediğini savunarak giriş kapısının önüne oturdu. 

arbedeeee_2.jpg

Bu sırada polisin çalışanları kenara çekmek istemesine tepki gösterenlerle polis arasında arbede yaşandı. 
Yere oturan ve birbirine kenetlenen çalışanlar polis tarafından kenara çekildi. 
Bazı eylemcilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi. 
Eylem, öğle saatlerinde ise dışarıya, havaalanının hemen önündeki kavşağa taşındı.
Havalimanının dışına çadır kurarak burada süresiz eylem başlatacağını açıklayan çalışanlar, kilit noktalarda da şok eylemler düzenleyeceklerini duyurdu.

arbedeeee_3.jpg
Dün saat 11.00 sıralarında CAS binasında toplanan çalışanlar, KKTC’den ayrılacak yolcuların kullandığı “giden yolcu” kapısı önüne yürüdü.

Sıcak nedeniyle gölgeye çekilen ve burada oturmak isteyen çalışanlarla polis arasındaki tansiyon zaman zaman yükseldi. Polis yolculara engel teşkil ettikleri gerekçesiyle yerde oturan CAS çalışanlarını kaldırmak istedi. Direnen ve birbirine kenetlenen CAS çalışanları ile polis arasında itiş kakış oldu, arbede yaşandı. Bazı çalışanlar gözyaşlarına ve öfkesine hakim olamadı.
Diyalog yoluyla düşürülen tansiyon sonrası CAS çalışanları polisin gösterdiği yerde, yine giden yolcu kapısı önünde bir süre daha eylem yaptı.
Sloganlarla sık sık hükümeti istifaya çağıran çalışanlar, “Atama Yaparken Devlet, Emekçiye Gelince Özel”, “Cas Devletindir, Devletin Kalacak”, “Ne Demek Umut Yok Çalışır CAS'ı Yaşatırız” gibi pankartlar açtı. Davul ve düdük seslerinin de yükseldiği havaalanına gelenler kısa süre eylemi izledi.

arbedeeee_4.jpg

Eylemle ilgili açıklamayı CAS çalışanı Erkut Öznergiz yaptı. 
Öznergiz, “Biz hala daha CAS’ın çalışanıyız. İşten durdurulmadık. Bize, böyle bir kağıt verilmedi. Haklarımız, maaşlarımız da ödenmedi. Biz, hakkımızı ve işimizin başında dönmeyi istiyoruz” dedi.
Ercan Havaalanı’na girişlerinin de engellendiğini savunan Öznergiz, “Polisler tarafından sabah içeri girmemizi engelledi. Gerekçe olarak ‘Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Sivil Havacılık Dairesi’ne verdiği talimat’ gösterildi. Özel eşyalarımız içerde kaldı, alamadık. Yıllardır çalıştığımız iş yerinin kapısında bekliyoruz ama içeri giremiyoruz. Bugün burada eylem yapma maksadımız yoktu, içeri alınmadığımız için tepki gösterdik. Taşkınlık ve zarar verme niyetimiz yok. Ekmeğimize sahip çıkmanın derdindeyiz” dedi.

Hükümet edenlerin kendilerine şirketin işlerinin düzeleceği yönünde sözler verdiğini savunan Öznergiz, “Şirketin işleri daha da kötüye gidiyor. Sağladığımız hizmetler gayri resmi şekilde diğer yer hizmeti şirketine aktarılıyor. ‘Sosyal devletiz, işçinin emekçinin yanındayız’ diyenler tam tersine işler yapıyor. Ne olacağımızı da bilmiyoruz. Sürekli şekilde bizi oyalıyorlar ” ifadesine yer verdi.
Yaklaşık 8 yıldır iktidara gelenlere CAS’ın devlete devri konusundaki sorunu anlattıklarını ancak çözümün hep ötelendiğini savunan Öznergiz, “Bir an önce bu şirket gerçek sahibine, yani devlete devredilmeli” dedi.
CAS çalışanları, öğle saatlerinde havalimanından ayrıldı ve eylemlerini sürdürmek üzere dışarıya çıktı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.