1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ERCAN’DA ASKERE AİT OLAN YERLER ONLARA TESLİM EDİLDİ”
“ERCAN’DA ASKERE AİT OLAN YERLER ONLARA TESLİM EDİLDİ”

“ERCAN’DA ASKERE AİT OLAN YERLER ONLARA TESLİM EDİLDİ”

“ERCAN’DA ASKERE AİT OLAN YERLER ONLARA TESLİM EDİLDİ”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanı’nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerlerin bugün yapılan sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş’ye teslim edildiğini açıkladı.

Taçoy kendileri tarafından geçtiğimiz hafta yıkımı başlatılan Ercan Havaalanı’ndaki İstanbul Hangarı ile ilgili mahkeme kararının ise 9 Ocak’ta verileceğini ve yıkımın ise durdurulduğunu  kaydetti.

Taçoy’a bir kabulü sırasında gazeteciler tarafından Ercan Havaalanının 4 yıl sürecek genişleme çalışmaları çerçevesinde Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş. ile bugün bir sözleşme imzalanacağını açıkladığı hatırlatıldı ve sözleşmenin imzalanıp imzalanmadığı soruldu.

Taçoy, soruyu yanıtlarken, iki noktanın Ercan Havaalanı’nın gelişme alanı içerisinde olduğunu; bunlardan birinin askere ait olan yerler olduğunu söyledi.

Askere ait olan yerlerin bugün yapılan sözleşme ile Taşyapı’ya teslim edildiğini açıklayan Taçoy, ikinci noktanın ise İstanbul Hangarı olarak bilinen yer olduğunu dile getirdi.

Taçoy, 9 Ocak 2012’de Taşyapı ile olan sözleşmenin imzalanmasıyla fesih edilen ve zaten amacına uygun kullanılmayan İstanbul Hangarı’nda kendileri tarafından geçen hafta bir yıkım  faaliyeti başlatıldığını  ifade etti.

Bu hangar için 2002 yılında açılan bir dava olduğunu, dava görüşülürken kararının 9 Ocak Cuma gününe bırakıldığını kaydeden Taçoy, “Bizden de bu çerçevede yıkımı durdurmamız istendi. Teslimini yapamadık. İnşallah 9’u ya da sonraki bir tarihte teslimini yapacağız. Artık Ercan’ın yeni pist ve terminal binasının inşası için olan 4 yıllık süreç başlamış olacak. Bu ayın içinde bu süreci başlatmak inşallah bize nasip olur” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.