1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN’DA BAYRAM DÖNÜŞÜ
ERCAN’DA BAYRAM DÖNÜŞÜ

ERCAN’DA BAYRAM DÖNÜŞÜ

Ercan’da bayram dönüşü;

A+A-

Ercan’da bayram dönüşü
Hafta sonu ile birleşen 4 günlük Kurban Bayramı tatili dün sona erdi. Ercan Havaalanı, tatilin bitmesinin ardından ülkelerine giden veya Kuzey Kıbrıs’a geri dönenler nedeniyle ciddi yoğunluk yaşadı, binlerce yolcuya hizmet verdi

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinin ardından dün Ercan Havaalanı’nda ciddi yoğunluk yaşandı.
Hafta sonu ile birleşen bayram tatilini nedeniyle yurt dışına tatile giden birçok vatandaş, dün ülkeye dönüş yaptı, tatil için Kuzey Kıbrıs’ı tercih edenler de ülkelerine geri döndü.
Yaşanan yoğunluk nedeniyle Ercan Havaalanı,  binlerce yolcuya hizmet verdi.
Bayram boyunca en fazla yoğunluğun yaşandığı dün, Ercan’da 84 uçak seferi gerçekleşti.
Uçak şirketleri ek seferler düzenleyerek, hizmetlerin aksamamasını sağladı.
Hatırlanacağı üzere Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, YENİDÜZEN’e konuşarak, Ercan’daki yoğunluğu karşılayabilmek adına bayram boyunca uçak şirketleri ek seferler düzenleyerek vatandaşlara hizmet vereceğini açıklamıştı.
Sofi, Ercan Havaalanı’nda Kurban Bayramı’nın ilk günü 82, ikinci günü olan 5 Ekim Pazar günü 91, 6 Ekim Pazartesi günü 80, dün ise 84 uçak seferinin gerçekleşeceğini kaydetmişti.

Yolcular, hizmetlerin aksamamasından memnun
YENİDÜZEN’e konuşan yolcular tatilin bitmesinin ardından Kuzey Kıbrıs’a geri döndükleri söyledi.
Bazı yolcular ise eğitim için burada bulunduklarını belirterek, yoğunluk nedeniyle hizmetlerin aksamamasından dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.


Yolcular ne dedi?

Büşra Ataklı: “İki yıldır Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi görüyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla Bursa’ya ailemin yanına gittim. Bayram tatilinin ardından Kuzey Kıbrıs’a geri döndüm. Tatilim çok güzel geçti”

Merve Türk: “”Kurban Bayramı nedeniyle okulumun açılma tarihi de gecikti. Bende bu fırsatı değerlendirerek, ailemin yanında İstanbul’da kaldım. Tatilin bitmesinin ardından eğitimime devam etmek için geri döndüm”

Mehmet Şah: “Ailem ile birlikte Kurban Bayramı tatilini Bolu’da geçirdik. Hep birlikte güzel bir tatil yaptık. Tatilin sona ermesinin ardından da ülkeye geri döndük. Ercan’da ciddi bir yoğunluk yaşansa da işlemlerde aksaklıkların meydana gelmemesi çok sevindirici”

Yasemin Birlik: “Erzurum’dan geliyorum. Kurban Bayramı tatili nedeniyle okulun açılması gecikti, bende ailemin yanında kalıp, bayramı onlarla geçirdim. 3 yıldır burada üniversite eğitimine devam ediyorum. Ercan Havaalanı’nda ciddi bir yoğunluk var”

Çiğdem Tuzcu: “Kurban Bayramı’nı ailemle birlikte Ordu’da geçirdim. Tatilin sona ermesinin ardından da üniversite eğitimi için geldim. Ordu’dan geliyorum. Bu sene üniversitedeki ilk yılım”

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.