1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN’DA DÜNYA ÇAPINDA BİR ULUSLARARASI İHALEYE ÇIKILDI
ERCAN’DA DÜNYA ÇAPINDA BİR ULUSLARARASI İHALEYE ÇIKILDI

ERCAN’DA DÜNYA ÇAPINDA BİR ULUSLARARASI İHALEYE ÇIKILDI

Ercan’da dünya çapında bir uluslararası ihaleye çıkıldı

A+A-

GÜNCEL KONUŞMALARLA ÇEŞİTLİ KONULAR MECLİS’E TAŞINDI

Cumhuriyet Meclisi’nde güncel konuşmalar devam ediyor.

Eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, tapu çalışanlarının bazı sıkıntılarına değinerek, bu kişilerin angarya çalışması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Çalışanlara da konuyla ilgili açıklama yaptığını, TC’den kaynak gelse de gelmese de maaş ödemelerinin yapılacağını söylediğini ileten Uluçay, aracı şirket konusunda yaşanan süreci de anlattı; şirketle ilgili sıkıntıların çözülmesi için bir takım çalışmalar yürüttüğünü ancak sonuç alamadığını dile getirdi.

Yaşanabilecek sorunlar için Bakanlık teknik ekibinin çeşitli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Uluçay, projeler ilerlerken çalışanların memnuniyetini sağlamak ve esas hizmeti alacak olan halka, gelişmiş teknolojiyle düzgün hizmet sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Yeniden kürsüye çıkan Dursun Oğuz, et ihalesi konusunda yapılan çalışmaların tüketiciye ve hayvancıya yansımadığını söyleyerek, bu konuda açıklama istedi.

SANER

Ercan Havalimanı ile ilgili güncel konuşma yapan UBP Milletvekili Ersan Saner, Ercan’la ilgili sürecin olumlu gitmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Ercan’da dünya çapında bir uluslararası ihaleye çıkıldığını söyleyen Saner, muhalefette iken CTP ile DP’nin Ercan ihalesini eleştirdiğini ancak bugün Ercan ihalesinin yürürlükte olduğunu belirtti.

Saner, TC ile imzalanan protokol yürürlükte olduğu sürece Ercan ihalesi gibi birçok maddenin de yürürlüğe gireceğini söyleyerek yorum yapmadan önce ilgili anlaşma ve maddelerin okunmasını istedi.

Ercan Projesi’nin “mega büyüklükte bir proje” olduğunu belirten Saner, bu projeyle toplam 8 milyon yolcuya hizmet verecek bir havalimanı inşa edileceğini belirtti.

Meclis Başkanlığı’na vekalet eden Arif Albayrak’ın konuşma süresinin dolduğunu söylemesi üzerine Ersan Saner ile Albayrak arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

HAMZAOĞULLARI

Daha sonra CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları elektrik ile ilgili güncel konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Hamzaoğulları, UBP’li katiplerin Meclis’te bulunmaması nedeniyle sürekli divan katibi koltuğunda CTP’li milletvekillerinin oturduğu gerekçesiyle tepkisini dile getirdi.

Hamzaoğulları, muhalefeti, güncel konuşması olmasına rağmen oturumun açılmasına gelmedikleri gerekçesiyle de eleştirdi.

Sayıştaylığın geçmiş dönemlerle ilgili denetim yapmadığını söyleyen Hamzaoğulları, Sayıştayın Lefke Belediyesi’ni denetime gittiğini ancak eski belediye başkanıyla ilgili hiçbir araştırma yapmadığını söyledi.

Sayıştay’ın İsmet Akim tarafından çağrılmasına rağmen Elektrik Kurumu’nun geçmiş dönemlerini kontrol etmek üzere de kuruma gitmediğini söyleyen Hamzaoğulları bu nedenle Sayıştay başkan ve üyelerinin görevden alınmasını talep etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.