1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA EROİN BAKIN NERESİNDEN ÇIKTI!
ERCAN'DA EROİN BAKIN NERESİNDEN ÇIKTI!

ERCAN'DA EROİN BAKIN NERESİNDEN ÇIKTI!

Kurnazlığı işe yaramadı...

A+A-

15 Ağustos’da 200 gram eroini Ercan’dan geçiren Olcan Yarar, 29 Ağustos’da bu miktarı 400 grama çıkarıp, üst üste giydiği 3 kilotun arasına sakladı ama bu kez başaramadı.

Ercan Havalimanı’nda, üst üste giydiği üç kat külotun arasına eroin türü uyuşturucu madde gizleyerek ülkeye sokmaya çalışan Olcan Yarar, ihbar üzerine yakalandı. Türkiye’den uyuşturucu getiren zanlı Yarar, polisteki ifadesinde uyuşturucu maddeyi Erkan Yeşilyayla’nın talebi üzerine getirdiğini, ayrıca 15 Ağustos tarihinde de aynı yolla 200 gram eroini ülkeye soktuğunu öne sürdü. İfade üzerine Erkan Yeşilyayla’yı da gözaltına alıp evinde arama yapan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, avludaki eski spor ayakkabıların içerisinde 20 gram eroin buldu. Polis, gözaltına alınan zanlılar Yarar ile Yeşilyayla’yı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

 

Yeşilyayla için getirmiş
Duruşmada, Adana uçağı ile önceki gün saat 14.30 sıralarında Ercan Havalimanına inen zanlının ihbar üzerine durdurularak üzerinde arama yapıldığı belirtildi. Polis, zanlı Yarar’ın üzerinde yapılan aramada üst üste giydiği üç külot arasında iki paket halinde 400 gram eroin bulunduğunu açıkladı. Gözaltına alınan zanlının polisteki sorgusunda uyuşturucu maddeyi zanlı Erkan Yeşilyayla için getirdiğini öne sürdüğünü kaydeden polis, ayrıca zanlı Yarar’ın 15 Ağustos tarihinde de aynı yolla ülkeye 200 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde getirdiğine yönelik ifade verdiğini i aktardı.

 

Ayakkabılar içinde
Polis, Yarar’ın ifadesi üzerine zanlı Yeşilyayla’nın Gayretköy’deki evinde tespit edildiğini belirterek, zanlının evinde yapılan aramada avluda bulunan eski spor ayakkabılar içerisinde gizlenmiş vaziyette yaklaşık 20 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. Polis, zanlı Yeşilyayala’nın üzerinde yapılan aramada ise üzerinde eorin kalıntısı bulunan foil kâğıdı tespit edildiğini vurguladı. 

 

İtiraf etti
Zanlı Yeşilyayla’nın gözaltına alındığını ve ifadesinde uyuşturucu maddeyi 25 Ağustos’ta Güney Kıbrıs’ta olduğu tespit edilen Seyit isimli bir şahıstan 2 bin 800 TL karşılığında 25 gram olarak aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, her iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirterek zanlıların 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.
DİYALOG
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.