1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA EYLEMLİ SAATLER
ERCAN'DA EYLEMLİ SAATLER

ERCAN'DA EYLEMLİ SAATLER

Gece 23:00 a kadar...

A+A-

ATAKAN: “BU SABIRLA VE ANLAYIŞLA YAPACAĞIMIZ SON EYLEM OLACAK. BUNDAN SONRA OLACAKLARDAN ÇALIŞANLAR VE SENDİKA SORUMLU OLMAYACAK”

 Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN), 169 CAS çalışanının işten durdurulmasını protesto için bu akşam Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi yapıyor.

Saat 19:45’te başlayan ve adına ‘ekmek nöbeti’ denilen eyleme eş ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 70 dolayında CAS çalışanı katıldı

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, eylemi, İstanbul’da bulunan ve saat 23.00’de KKTC’ye gelecek olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun dönüşüne kadar sürdüreceklerini belirtti. Eyleme, Komünist Emek Hareketi de destek verdi.

ATAKAN

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan yaptığı açıklamada,  2 Temmuz’da Başbakanlık binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde Başbakan Yorgancıoğlu’nun sorunun çözümü için kendilerinden 10 günlük süre istediğini anımsatarak yarın bu sürenin sona ereceğini kaydetti.

“CAS, devletin yüzde 50’nin üzerinde hissesi olduğu bir şirket ve çalışanları hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıya. Başbakan Yorgancıoğlu ile CAS Yönetim Kurulu yetkililerinin yaşanlarla ilgili bilgi sahibi olmadığı bir durumla karşı karşıyayız” diyen Atakan, yaşananlarla ilgili, olarak çalışanların suçlanmakta olmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Eylemi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bazı bakanlarla birlikte günü birliğine Türkiye’ye gidip bu akşam yurda dönecek olan Başbakan Yorgancıoğlu’nun dönüşüne kadar sürdüreceklerini belirten Atakan, çıkışta konuyla ilgili gerekli açıklama yapmasını bekleyeceklerini söyledi.

Bu eylemin çalışanların yapacağı son sabırlı ve anlayışlı eylem olacağını da ifade eden Buran Atakan, bundan sonra olacaklardan çalışanlar ve sendikanın sorumlu olmayacağını kaydetti.

Atakan açıklamasında basın emekçilerinin gününü de kutladı.

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN)’nın, 169 CAS çalışanının işten durdurulmasını protesto için Ercan Havalimanı çemberinde gerçekleştirdiği oturma eylemi sürüyor.

Saat 19:45’te başlayan ve adına ‘ekmek nöbeti’ denilen eyleme yaklaşık 100 CAS çalışanı eşleri ve çocuklarıyla katılıyor.

CAS çalışanları ellerinde “ 29’unda oy verdik 30’unda sokağa attınız”, “Gitti aşımız bize nedir CAS’tınız”, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” ve “Kıbrıs Türkü’nün Ercan’daki son sesi” yazılı pankartlar tutuyorlar.

Ercan çemberinden geçen araçların kornalarıyla destek verdiği, eylemciler, saat 23.00’de İstanbul’dan dönecek olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu bekliyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.