1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN’DA HUZURSUZLUK!
ERCAN’DA HUZURSUZLUK!

ERCAN’DA HUZURSUZLUK!

Ercan’da HUZURSUZLUK!

A+A-

 

Kıbrıs Gazetesi'nden Serhat İncirli'nin haberine göre devlet, mahkeme kararı olmaksızın İstanbul Hava Yolları’na ait hangarı boşaltmaya başladı

Özelleştirilen ve 25 yıllığına bir şirkete devredilen Ercan Havaalanı’nda, devletle, İstanbul Hava Yolları (İHY) arasında huzursuzluk yaşanıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “Ben Ercan’ı 1 Ocak 2015’te devredeceğimiz sözünü verdim, devir işlemleri başlatıldı” dedi. İHY yetkilileri, konunun yargı aşamasında olduğunu ve devletin, yargı kararı olmadan, gece vakti hangara baskın düzenlemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi, dün akşam Ercan Havaalanı bünyesinde, İHY’ye ait hangarı boşaltmaya başladı. Hangarın kapısına devlete ait kamyonlar dayandı.

İHY Kıbrıs Koordinatörü Dr. Mehmet Kral, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, “Konu mahkemededir, 6 Ocak Salı günü de duruşması olacak, devletin bunu yapıyor olması, KKTC’nin hukuk devleti olup olmadığı konusunda bizi şüpheye düşürüyor, yapılanlar kesinlikle hukuk dışıdır ve kabul edilemezdir” dedi.

Dr. Mehmet Kral, dün akşamüzeri Sivil Havacılık’a bağlı memur ve işçilerin İHY’ye ait hangara girip işlem yapmaya başladığını kaydetti.

Kral, “İhbarsız bir şekilde, pat diye gelip gece karanlığında içeri girdiler ve işlem başlattılar, hangarı boşaltacaklarını söylediler” dedi.

Kral, daha önceki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dr. Ahmet Kaşif ve şu andaki Bakan Hasan Taçoy’la konuyu müzakere ettiklerini, kendilerine başka bir hangar sağlanmadan boşaltılmayacağı görüşünü her iki bakanın da kabul ettiğini öne sürdü.

Mehmet Kral, “Konu mahkeme aşamasındadır, 6 Ocak Salı günü duruşma vardır. Konuyu devletle müzakere ediyoruz. Müzakereler sürüyor. Biz her türlü anlaşmaya da hazır olduğumuzu bildiriyoruz ama bu yapılanları kabul edemeyiz” diye ekledi.

Taçoy: 2012’de bu sorun çözülmüş olmalıydı, hata yapıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da KIBRIS’a yaptığı açıklamada, 2012 yılında, dönemin hükümeti ile Ercan’ı devralan şirket arasında yapılan anlaşma gereğince, İHY’ye ait hangarın boşaltılması gerektiğini belirtti.

Taçoy, şunları söyledi:

“O dönemde yani 2012’de hükümet altyapıyı tam hazırlayamadı, her zaman söylerim, bir kez daha tekrar edeyim, çok ciddi hata yapıldı ve haliyle şu andaki gibi, mesela İHY haklı olduğunu belirtip mahkemeye gitmiştir...

O dönemde, bu konu kapanmış olmalıydı. 2012’de İHY ile anlaşma feshedilmiştir. İHY’nin lisansı yoktur. Evet, konu mahkemeye gitmiştir ve eğer İHY’nin hakkı varsa, buna da saygı duyarız. Tekrar ediyorum, bu konu 2012’de temizlenmeliydi. Ortadan kaldırılmalıydı. Tam kapanmadı ve şimdiye kaldı.

Evet sıkıntı oldu. Yasal bir sıkıntı olduğunu kabul ediyoruz. Elbette İHY, haklarını arayacaktır. Ancak biz, ilgili şirkete hangarı sözleşmedeki gibi yıkarak, yerle bir ederek teslim edeceğiz. Askeri birlik bölgeden çekilmiştir. Süreci başlattık. Bakanlar Kurulu da karar aldı. Tamamen hangarı yıkacağız. Noter huzurunda tutanak tutuluyor. Hiç bir eşyaya zarar vermiyoruz.” 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.