1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA SKANDAL
ERCAN'DA SKANDAL

ERCAN'DA SKANDAL

Sisten Dolayı İnemeyen Uçaklar..

A+A-

Aşırı sisten dolayı Ercan’a inemeyen uçaklar Adana ve Antalya’ya yönlendirildi.

Sonuç CEVİZCİ
Kuzey Kıbrıs’ta dün gece yaşanan aşırı sis nedeniyle saat 22.30’dan sonra Ercan Havalimanı’na iniş yapacak uçakların tamamı Antalya ve Adana’ya yönlendirildi.
Ercan’da sisli havalarda sık sık yaşanan sorunun Instrument Landing System (ILS) olarak adlandırılan Aletli İniş Sistemi’nin bulunmamasından kaynaklandığı öğrenildi.
Uçuşlarda yaşanan rötarlar nedeniyle Ercan’a yolcu karşılamaya giden yüzlerce kişi saatlerce alanda bekledi. Aynı şekilde Türkiye’den Ercan’a gelecek yolcular da Adana ve Antalya’daki havaalanlarında sabahladı.

Aletli İniş Sistemi (ILS) neden yok?
 “Bu ilk defamız değil. Kuzey Kıbrıs’ta sis oldu mu uçaklar iniş yapamıyor. ILS sistemi olmadığı için uçakların Ercan’a inişi sağlanamıyor. Halbu ki gelişmiş ülkelerde durum böyle değil. İngiltere ve Türkiye’de birçok havaalanında ILS bulunuyor. Ama biz her alanda olduğu gibi dünyaya açılan kapımız olan Ercan Havaalanına bir ILS alamıyoruz. En büyük geliri turizm olan ülke için düşündürücü ve üzücü bir durum. Kelimenin tam anlamıyla teknoloji mağduruyuz” diyerek tepkisini seslendirdi.
Dün geceden bugün sabah saatlerine kadar Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelecek 10 uçak seferinde rötar yaşanması bekleniyor.

Diyalog

                                                

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.