1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN’DA TANITIM FİLMİ GÖSTERİLİYOR
ERCAN’DA TANITIM FİLMİ GÖSTERİLİYOR

ERCAN’DA TANITIM FİLMİ GÖSTERİLİYOR

Telsim, Polis Genel Müdürlüğü’nün turistleri, trafik, muhaceret ve asayiş gibi konularda bilgilendirmesine yardımcı oluyor

A+A-

Telsim, Polis Genel Müdürlüğü’nün ülkeye gelen turistleri bilgilendirmesine destek oluyor.
   Polis Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve turistlere, trafik, muhaceret ve asayiş gibi konularda bilinmesi gerekenlerle ilgili pratik bilgilerin verildiği tanıtım filmleri, Ercan Havalimanı yolcu geliş bölümündeki led ekranlardan gösteriliyor.
   Telsim’in, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile imzaladığı işbirliği protokolü uyarınca, yolcu geliş bölümünde KKTC’yi tanıtıcı kısa filmlerin gösterildiği led ekranlarda, Telsim, reklamlarının yayımlandığı zamanın bir kısmını, Polis Genel Müdürlüğü’nün turistleri bilgilendirmek için hazırladığı filme ayırdı.
   Ülkeye giriş yapan yabancılara, ülke trafiği hakkında bilgilerin aktarıldığı ve acil durumlarda ücretsiz olarak aranması gereken numaraların verildiği, Türkçe ve İngilizce alt yazılı filmde, trafikte sol şeridin kullanılması gerektiği, trafikte araç içindeki tüm yolcuların emniyet kemeri takma zorunluluğu olduğu, turistlerin ülkelerinde aldıkları sürücü belgeleri ile KKTC’de araç kullanabilecekleri, turist özelliğini yitirenlerin ise KKTC ehliyetini alması gerektiği hatırlatılıyor.
   Alkollü, aşırı hızlı ve yorgun araç kullanılmasıyla ilgili uyarıların da yapıldığı filmde, KKTC’ye hangi seyahat belgesi ile giriş yapılmışsa aynı belge ile çıkış yapılması zorunluluğu olduğu belirtiliyor.
   Ülkeye girişte yanında 10 bin avro veya ederi kadar döviz veya Türk Lirası bulunduranların bunu beyan etmesi gerektiği ve KKTC’den çıkarken yolcu beraberinde 10 bin avroyu aşan veya ederi kadar diğer para biriminin taşınamayacağı kaydedilen filmde, para transferi için bankaların kullanılması öneriliyor.
   Türkiye’den araçla KKTC’ye gelenlerin yapması gerekenlerin de anlatıldığı filmde, izinsiz her türlü taşınır eski eserin,  yurt dışından ithali ve yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğu vurgulanıyor.

Tanıtıma destek
   Sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitim, çevre ve sağlık alanında gelecek nesillere yatırım yapmak amacıyla çeşitli desteklerde bulunan Telsim, KKTC’nin lokomotif sektörlerinden olan turizmin gelişmesine de katkıda bulunuyor.
   İçeriği Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Telsim tarafından Türkçe ve İngilizce olarak bastırılan “Kuzey Kıbrıs’a Hoşgeldiniz” başlıklı broşürler, KKTC’ye gelen turistler için rehber niteliği taşıyor.
   Ercan Havalimanı’nda yolcu geliş ve gidiş bölümünde stantlarda bulunan broşürlerin üç ayda bir içerikleri güncelleniyor. Broşürlerin içeriğinde yer alan KKTC’yi tanıtıcı konular, Ercan Havalimanı’nda bulunan ekranlarda da tanıtım filmi olarak gösteriliyor.
   Yolcular bagajını beklerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili tanıtıcı broşürlere göz atarak, daha havalimanı dışına çıkmadan nereye gidebilecekleri hakkında bilgi sahibi olabiliyor.
   Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından 3 ayda bir içeriği güncellenerek Telsim tarafından Türkçe ve İngilizce olarak bastırılan tanıtım broşürlerinin beşincisi basıldı. Her baskıda Türkçe ve İngilizce olmak üzere 65 bin adet broşür basılıyor. Telsim, geçen yıldan bu yana toplam 325 bin adet KKTC’yi tanıtıcı broşür bastırdı.
Cep kitapçığı şeklinde basılan broşürlerde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yanında gidilebilecek yerler, gastronomi ve ulaşımı hakkında bilgiler veriliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.