1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN’DA YARIN UÇUŞLAR DURACAK
ERCAN’DA YARIN UÇUŞLAR DURACAK

ERCAN’DA YARIN UÇUŞLAR DURACAK

Ercan’da yarın uçuşlar duracak

A+A-

KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, yarın 09.00 ile 17.00 saatleri arsında Ercan Havaalanı’nda grev kararı aldı
 
Ali CANSU

KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Türkiye’ye kursa gönderilen 8 kişinin 16 bin TL’lik harcırah paraları ödenmediği için yarın 09.00 ile 17.00 saatleri arsında Ercan Havaalanı’nda grev kararı aldı.

KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, bunun bir uyarı grevi olduğunu ifade etti. Grevin esas sebebinin Türkiye’ye kursa yollanan sekiz kontrolörün harcırah paralarının ödenmemesinden kaynaklandığını söyleyen Kapısız, “Kasım ayında 15 kişi Ankara’ya kursa yollandı. 7 kişi başarısız olarak geri geldi. Harcırah ile ilgili yasa eski olduğu için ellerine yeterli para geçemiyor ve ceplerinden harcamak zorunda kalıyorlar. Bunun değişmesini istedik. Bakanlığa da yazılı verdik. Ancak, henüz bir şey yapılmadı” dedi.

Şimdiki yasaya göre aylık ödeneğin bin 24 TL olduğunu, bunun yetersiz kaldığını ve 2 bin TL’ye çıkarılmasını istediklerini anlatan Kapısız, kursa gidenlerin 15 ay Ankara’da kalması gerektiğini de hatırlattı.

İki ay önce yasanın tadil edilip kursiyerlere 16 bin TL’nin ödenmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile görüşerek yazılı taleplerini ilettiklerini kaydeden Kapısız, şöyle devam etti:

“Bunun çözülmesi çok kolaydır. Bakanlar Kurulu’ndan bir tüzük geçirilirse bu iş olur. Bizi ihmal ettiler. 16 bin TL için grev yapıyoruz. Grev yazısını dün kendilerine ulaştırdım. Kimse Hava Trafik Kontrolörleri ile dalga geçemez. Bu yıl hiç grev yapmadığımız için Bakanlar Kurulu’nun grevi yasaklama hakkı vardır. Grev yasaklanırsa Grev ve Referandum Yasası’na göre bizimle masaya oturmak zorundadırlar.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.