1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA YENİ UYGULAMA DEVREDE!
ERCAN'DA YENİ UYGULAMA DEVREDE!

ERCAN'DA YENİ UYGULAMA DEVREDE!

Ercan'da yeni uygulama;

A+A-

CIP HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ

Ercan Havaalanı’nın gidiş bölümündeki uygulama, geliş bölümünde de yaşama geçirildi

Özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan Havalimanı’nın modernleştirilmesi çalışmalar sürüyor.

Bir süre önce havaalanının gidiş bölümünde CIP (Sivil Önemli Kişi) salonu açan TT Airport, şimdi de geliş salonunda hızlı geçişleri sağlayacak ve adına “Fast track” denilen yeni bir hizmeti devreye koydu.

Bu konuda KIBRIS’a açıklama yapan TT Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, hızlı geçiş alanını uçuş ekibi görevlileri, engelliler ve CIP kartı olan kişilerin kullanabileceğini kaydetti.

Özçelik, Ercan’a gelen uçaklarda CIP yolcu bulunmaması halinde hızlı geçiş sistemi bölümünün diğer yolculara hizmet verdiğini de hatırlattı. Dünyanın her yerinde var olan bu uygulamayı KKTC’ye getirdiklerini anımsatan Özçelik, hedefin dünyadaki uygulamaları havaalanına uyumlaştırmak olduğunu belirtti.

Yeni uygulama birçok havaalanında mevcut

Ülkemize çok fazla üst seviye yolcunun geldiğine dikkat çeken Özçelik, gelişmiş olan her ülkede bu tip uygulamaların var olduğunu belirtti.

İstatistiklere göre ülkeye gelen her yüz yolcunun 68’inin TC vatandaşı yüzde 16’sının KKTC vatandaşı olduğunu anımsatan Özçelik, bugün pasaport bankolarında dört bankoda “KKTC vatandaşı”, dört bankoda “TC vatandaşı” ve iki tanesinde ise “Diğer vatandaşlar” uygulamasının görüldüğünü belirtti.

Ercan Havalimanı’ndaki yolcu sayısının her yıl büyüdüğüne de dikkat çeken Özçelik, TC’den ve diğer ülkelerden yolcu sayısı arttığı sürece KKTC’nin oranının düşmeye başladığını söyledi.

Gerek pasaport geçişleri gerekse diğer hizmetlerinde Polis Genel Müdürlüğü ve muhaceret yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaparak uygulamaya koyduklarını kaydeden Özçelik, bütün çalışmaların yanında yaptıkları sözleşmeden kendilerine verilen haklar neticesinde CIP bölümü açmalarının, verdikleri taahhütler arasında olduğunu hatırlattı.

Ercan’da yapılan tüm işlerin kitabına uygun, kurallı ve hizmete yönelik olduğunu kaydeden Özçelik, yolcu akışına zarar vermeyecek bir hizmet verdiklerini de belirtti.

Uçaktan inen CIP yolcusu olmadığı takdirde diğer yolculara hizmet verildiğini de anlatan Özçelik, CIP yolcusunun artmasının ülke yararına olduğunu da ekledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.