1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA YER KAVGASI
ERCAN'DA YER KAVGASI

ERCAN'DA YER KAVGASI

Havaalanı işletmesi, dokuz taksilik yer ayırıp geriye kalan taksileri uzağa almak istiyor; taksiciler karşı çıkıyor.

A+A-

Ercan Havalimanı ihalesini alan T&T Havalimanı İşletmeleri ile Ercan’ın önünde bulunan taksiciler arasında yer tartışması taksicilerin dün eylem yapmasına neden oldu.

T&T Havalimanı İşletmeleri yetkilileri taksicileri havaalanının yan tarafındaki başka bir bölüme taşıyıp havaalanı önünde dokuz araçlık park yeri verilmesini istedi. Taksiciler buna karşı çıktı.

Dün sabah Ercan’ın önündeki taksi yazıhanesi ile taksilerin bulunduğu bölgeyi boşaltmak isteyen T&T Havalimanı İşletmeleri yetkilileri ile taksiciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ercan’da bulunan 36 taksici yazıhanelerinin ve yerlerinin taşınmasına izin vermeyeceklerini dile getirirken, T&T Havalimanı İşletmeleri yetkilileri ise yeni uygulamada taksicilerin gelen yolcuya ve turizme daha iyi hizmet verebileceklerini belirtti.

Başka yere taşımak istemiyoruz 

Ercan Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Polat, Ercan Havaalanı’nı alan şirket ile sorunları olduğunu ve ilgili şirketin taksicilerin yerini başka yere taşımak istediğini söyledi.

UBP hükümeti dönemindeki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile görüşmelerinde bir sonuca varamadıklarını kaydeden Polat, T&T şirketinin 36 taksiciye ait olan taksi durağını yıkmak için dün sabah harekete geçtiğini belirtti. T&T şirketinin taksicileri KIBHAS’ın arka kısmına taşımak istediğini anlatan Polat, taksicilere Ercan’ın ön kısmında sadece 9 araçlık yer ayrılacağını ve eksilen araçlara taşınılacağı yerden takviye yapılacağını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Polat, bunun Ercan’daki çalışma sistemine uymadığını T&T şirketine anlatmalarına rağmen bir türlü çözüm yolu bulunamadığını belirtti.

Dün sabah TT şirketine ait adamların durağı ve etrafındaki kaldırımları yıkmak için geldiğini söyleyen ancak buna müsaade etmeyeceklerinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Polat, 36 taksicinin eylem şekline dönüşen bu olayda direnmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Durağa müdahale olmaması için iki gündür durağı boş bırakmadıklarını da anlatan Polat, sorunun dört beş aydır devam ettiğini geri adım atmayacaklarını da söyledi.

Şimdiki hükümete seslenen taksiciler, mağdur olan taksicilere bir çözüm formülü bulması için göreve davet etti.

Burası bizim ekmek paramızdır

Ülkemizde 32 yıldır taksicilik yapan ve Ercan’da alın teri ve emeği olduğuna dikkat çeken Özder Dilekoğlu, “Burası bizim ekmek paramızdır. Burası bizimdir onların değildir” dedi.

Taş Yapı şirketinin kendilerini Ercan’ın önünden atamayacağını da iddia eden Dilekoğlu, sürekli yetkililerle ve ilgili şirketle görüşmeler yapmalarına rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

“Biz bir yere gitmiyoruz gidecekse onlar gidecek. Aklarını başlarına toplasınlar. Taş Yapı şirketinin yetkilisi sabah buraya geldi ve işçilere ‘taşları kırın araçlara bir şey olursa biz öderiz’ dedi. Arabalara vurma yetkisini kim kime verdi ki” diye konuşan Dilekoğlu, burasının kendilerinin namusu ve ekmek parası olduğunu da belirtti.

Kendilerini bakanlık ile yapılan sözleşmenin ilgilendirmediğini de anlatan Dilekoğlu, sözleşme yapıldıktan önce ve sonra bakanlığa taksicileri koruyucu önlemler alınması için çağrı yaptıklarını ancak hiçbir önlem alınmadığını da söyledi.

Bu işin sonunun ne olacağını bilmediğini de anlatan Dilekoğlu, “Ercan’da mal sahibi biziz onlar değil. Bunu öyle anlasınlar. Bizi dinleyecekler ve birlikte çözüm bulacağız” dedi.

UBP’liden UBP’ye lanet olsun

UBP’de Belediye Meclis üyesi konumunda olduğunu belirten; taksicilik mesleği ile uğraşan ve 38 yıldır turizmde görev aldığını kaydeden Tevfik İlman, “Ersan Saner, yaptığı sözleşmeyi gelsin Taşyapı ve hükümet ile birlikte çözsün” dedi.

Turizme ve taksiciye hizmet veriyoruz

Ercan T&T Havalimanı İşletmesi Genel müdür Serhat Özçelik, Ercan taksicileri ile görüşmelerin sürmekte olduğunu söyledi.

Özçelik, yolcu güvenliğini ve rahatlığını sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme yapmaya çalıştıklarını ancak dün bu düzenlemeye evet diyen taksicilerin bugün buna hayır dediğini gördüklerini ifade etti. Taksicilerin şu an kullandıkları alanı yan tarafa kaydırıp, oraya yurt dışından gelecek olan turistler için karşılama bankosu hazırlayarak geliş salonunun önünde oluşacak yoğunluğu azaltmayı hedeflediklerini anlatan Özçelik, şöyle devam etti:

Özçelik, “Taksicilere terminalin hemen önünde yolcuya daha rahat ulaşacakları dokuz araçlık bir park yeri vereceğiz. Ayıca taksici dostlarımıza dokuz araçlık park yerine ayrı bir ulaşım yolu da açtık. Beklentimiz onarlın da bu projeyi anlayıp destek vermeleridir. Bu ülkenin turizmi ve gelen yolcunun rahatlığı açısından önemlidir” dedi.

 

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.