1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'I GEÇEMEDİ!
ERCAN'I GEÇEMEDİ!

ERCAN'I GEÇEMEDİ!

Aziz Aras ülkeye girişti yakayı ele verdi!

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da gerçekleşen gümrüksüz sigara ithal ve tasarrufu ile ilgili olarak aranmakta olan Aziz Aras ülkeye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandı.

Aras dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının 25 Ağustos 2015 tarihinde Free shoplardan almış olduğu 4 bin 812 TL değerinde olan ve vergi değeri 16 bin TL olan 2 bin 324 paket sigara ve 434 paket tütünü, Gazimağusa Limanında demirleyen Bozcaada isimli geminin bir odasında muhafaza ettiğini söyledi.

Polisi, zanlı ve gemide kaptan olan Serdar Kurnaz ile İlker Çiğdem ile anlaşarak gümrüğe beyan edilmeyen konu sigaraları ithal ettiklerini anlattı. 

Zanlının ülkeye giriş yaptığı 12 Kasım 2015 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını beliren Karagil, soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Zanlının T.C uyruklu olduğunu ve ailesinin KKTC’de yaşadığını söyleyen Karagil, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 3 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.