1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERÇİN SİLİGULULAR DAYANIŞMA DERNEĞİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
ERÇİN SİLİGULULAR DAYANIŞMA DERNEĞİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

ERÇİN SİLİGULULAR DAYANIŞMA DERNEĞİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin Siligulular Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin Siligulular Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ilk ziyareti kendisi de Siligulu olan Erhan Erçin’e yapmak istediklerini söyleyen Dernek Başkanı Ümral Volkan, Erçin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu üyesi Özel Tahsin de, derneğin, 1974 sonrası KKTC’nin değişik bölgelerine yerleşen birçok Siligulu’yu bir araya getirmek, sorunlarıyla ilgilenmek ve destek olmak amacıyla kurulduğunu söyleyerek, resmen faaliyetlere başladıklarını kaydetti.

Tahsin, Erhan Erçin’in Siliguluların sorunlarının çözümüne destek olacağına olan inancını da belirterek, derneğin amaçları doğrultusunda hareket etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

Siligu insanının Kıbrıs Türkü için önemli projelere imza attığını, Kıbrıs Türk kültürüne önemli katkılar koyduğunu söyleyen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de, derneğin çalışmalarının daha etkin şekilde devam edeceğine inanç belirtti.

Erçin, derneğin iki toplumlu etkinlikleri hem Güneyde hem de KKTC’de yürütmesinin önemine de dikkat çekerek, “Güney’deki değerlerimize sahip çıkmanız, köydeki gerek okul ve caminin ihtiyaçlarına yönelik bazı projeler geliştirmeniz, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi.

Derneğin atacağı adımların gelecek nesiller için önemli olduğuna işaret eden Erhan Erçin, derneğin çalışmalarının daha ileriye gidebilmesi için elinden gelen katkıyı koyacağını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.