1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN: 'AYAKLAR NE ZAMANDAN BERİ BAŞ OLDU!'
ERDOĞAN: 'AYAKLAR NE ZAMANDAN BERİ BAŞ OLDU!'

ERDOĞAN: 'AYAKLAR NE ZAMANDAN BERİ BAŞ OLDU!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında 'Kalkacaksın sen şu emniyet müdürünü açığa al, şunu görevden al.

A+A-

Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursa ol... Ayaklar ne zaman baş olmaya başladı. Milletin verdiği yetki var' dedi.

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

Bazı müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Fatih Projesi hızla devam ediyor. Önemli adımı olan, tablet bilgisayarların temini ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldık. Dağıtacağımız 10 milyon 600 bin adet tabletle ilgili olarak önemli bir adım atmış oluyoruz.

Bu ihaleyi kazanacak firmalara, yerli araştırma geliştirme merkezi kurma şartını getiriyoruz. Bu firmalar üç yıl içinde Türkiye’de yatırım yapacaklar ve üretim yapacaklar. İhaleye sektörün en büyükleri konumundaki firmalar katılıyorlar. Adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

'600 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI'

Engelli öğretmen adayı kardeşlerimizi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz Şubat ayında, engelli kardeşlerimizin de öğretmen olabileceğini müjdelemiştim. Kısa bir zamanda bakanlığımızın da katkılarıyla altyapı oluşturuldu.

1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar 46 branşta 600 öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz. 600 engelli öğretmen adayı arkadaşımız 2013-2014 eğitim yılından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.

'KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİYE KADRO'

Gelelim çok daha geniş bir kitleyi ilgilendiren müjdemize. Yapacağımız bir düzenlemeyle kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıyoruz. 25 Haziran 2013 tarihi itibariyle, bundan sonrası geçerli değil. geçmişe yönelik görevde bulunan;
1- 657 sayılı kanunun 4b maddesine göre çalışan sözleşmeli personel
2- 5393 sayılı belediye kanunun 49. Maddesine göre çalışan
3- 4924 sayılı kanuna göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek.

Bu kapsamda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi de süratle yapmış olacağız. Yani tatile girmeden bu işi inşallah bitireceğiz. Sözleşmeli personelimize onların ailelerine hayırlı olsun diyorum.

AMPULÜ TARSUS'TA YAKACAKSINIZ

9 Haziran’da Mersin’e giderek Akdeniz Oyunları için yaptığımız yatırımlar noktasında 500 milyon liralık, toplamda 800 milyon liralık açılışı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü oyunların açılışını gerçekleştirdik.

AK Parti’nin ampulünü inşallah Tarsus’ta da yakacaksınız. Buna inanıyorum. Aslında bu oyunlar Yunanistan’da yapılacaktı. Malum durumları sebebiyle bunu yapamayacağını açıklayınca bizden rica ettiler. Değerlendirmelerimizi yaptık Akdeniz Oyunları’yla ilgili süratle yatırıma girdik. 17 ayda hamd olsun gerçekleştirdik. Yani 17 ayda bütün buraların branşlarına ait yapılması yetiştirilmesi gerçekten önemliydi.

24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu şu anda Mersin’de müsabakalara devam ediyorlar. Mersinli bu işe ciddi bir ilgi gösterdi. Bütün müsabakalar adeta tıklım tıklım izleniyor.

'GELİN BU MEYDANLARDA SÖYLEYİN'

Ankara, İstanbul, Kayseri, Erzurum’daki mitinglerde, halkın son gösterilere neler hissettiğini çok net gördük. Millet gösterileri büyük bir sabırla izledi. Aynı milletimiz o engin basiretiyle, o gösterilerle aslında ne yapılmak istendiğini gördü.

Gösteriler başladığı andan itibaren, gerek içerdeki medya kuruluşları, sosyal medya çok kapsamlı bir dezenformasyon kampanyası başlatmışlardı.

Yüz binler milyonlar, AK Parti’ye gönül verenler vermeyenler itidali temsil ettiler. Onlar yakmadılar, yıkmadılar. Tam aksine onlar demokratik haklarını özgürlük noktasındaki istismarları, yasaların kendilerine tanıdığı o alanlarda dile getirdiler. Bizim söylediğimiz bu zaten. Siz de bir şey mi söyleyeceksiniz, gelin bu meydanlarda yapın.

'ÇOK AÇIK SÖYLÜYORUM'

Yani şiddet hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. Şiddet iter. Ötekileştirir. İster istemez bunu yapar. Onun için şiddete başvuranlar her zaman her daim kaybetmeye mahkumdur. Bu noktada siz eğer dürüstlükten demokrasiden yanaysanız, demokrasinin şartları bellidir. Gelirsiniz bunu her yerde yasal çerçeve içinde anlatırsınız ve seçim zamanı gelince sandıktan neticeyi alırsınız. İşte AK Parti’nin yaptığı budur.

Çok açık söylüyorum. Bu millet bu kampanyaları yutmadı. Millet neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimin ne yapmak istediğini gördü. Her zaman haklının yanında yer aldı.

'TÜRKÇE YERİNE İNGİLİZCE KONUŞMAYI TERCİH ETTİLER'

Zaten bu gösterileri kışkırtanlar, yönlendirenler milleti etkileyemeyeceklerini biliyorlardı. Başından itibaren uluslararası çevrelere seslendiler. Bu çevreler halkın arkalarından gelmeyeceğini de çok iyi biliyordu. Uluslararası medyayı muhatap aldılar. Türkçe yerine İngilizce yazmayı konuşmayı tercih ettiler.

'HALKIN TALEPLERİNE YÜZ ÇEVİRMEDİK'

Gösterilere katılanlar farklı katmanlardan oluşuyorlardı. Bizim hiç bir kompleksimiz yok. Halkın taleplerine yüz çeviren hükümet olmadık. Her bir grubun taleplerini dinledik dikkate aldık. 10.5 yıl boyunca yüzde 100'ün hükümeti olmak için hasasiyet gösterdik.

'ÜLTİMATOM SALLAYANLAR VAR'

Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledik, bizzat şahsım belediye başkanı ve vali samimi temsilcilerle görüştü. Adeta yeniçeri isyancı grupları gibi şu vali görevden alacaksın gibi ültimatom sallayanlar vardı, sen hangi iktidarla konuşuyorsun.

'ÖNCE HADDDİNİ BİLECEKSİN'

Kalkacaksın sen şu emniyet müdürünü açığa al, şunu görevden al. Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursa ol... Ayaklar ne zaman baş olmaya başladı. Milletin verdiği yetki var. Bu iktidarı kullanamaz duruma gelirse o zaman zaten bittik demektir. Millet bize tek başına iktidar yetkisi vermiş.

'BREZİLYA'DA OYNANAN OYUN DA AYNI MERKEZDEN'

Saygı duyulan Türkiye'yi içeride ve dışarıda koordine adımlarla yıpratmak istediler. Fakat bu millet bize sahip çıktı. Brezilya'da oynanan oyunun aynı merkezden yapıldığına inanıyorum.

'ONLAR DA IMF BORÇLARINI ÖDEMİŞ'

Breziya da IMF'ye borçlarını ödemiş durumda. Birilerini hoplattı. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı çevreleri ciddi manada rahatsız etti. Müslaman sokulduğu bir yerden bir daha sokulmaz.

'ALEVİ PAKETİYLE İLGİLİ BAŞBAKAN YARDIMCIMA TALİMATIM VAR'

Alevi vatandaşlarımızın da kitlesel olarak yer aldığını maalesef gördük. Onların taleplerini de gayet iyi anlıyoruz. Biz onlarla ilgili olarak biliyorsunuz, Alevi açılımı başlığı altında bir dizi toplantılar yaptık. Temsilcilerini bir araya getirdik. Şu anda yine başbakan yardımcıma bırakılan yerden devam ettirilmesi noktasında talimatım var. Ama bunları biz masada çözmeliyiz. Aynı yanlışlara düşmemek gerekir.

'KILIÇDAROĞLU BİR KERE ÖZÜR BEYANINDA BULUNDU MU?'

Dersim katliamında CHP'nin herhangi bir tavrı oldu mu? O dönemde yapılmayan özür beyanını Tayip Erdoğan yaptı. Ana muhalafetin genel müdürü bir kere özür beyanında bulundu mu? Hadi bulunsaydın ya. Siz yaptınız. Sorunlar tamamen çözülmemiş olabilir. Ancak samimiyet içinde olmadığımız hiç kimse iddia edemez. Dersim olayları bile bizim için samimiyet göstergesidir.

'CHP DERSİM KATLİAMININ MİMARIDIR'

Alevi çalıştayları ile sorunlar istişare edildi. Süreç elbette tamamlanmış değildir. Kardeşçe yaşamak bizim vazifemizdir. CHP Dersim katliamının mimarıdır. CHP tek başına iktidar olduğu dönemlerde alevi vatandaşlar için ne yapmıştır? Maraş olaylaında CHP iktidar ortağıydı. CHP bu olayları engelleyemediği gibi takipçisi olmamışır.

Gezi olaylarını kışkıtan alevi vatandaşlarını sokağa dökmek isteyen televizyon sahipleri CHP'lilerdir. Alevi vatandaşların bu oyuna karşı son derece dikkatli olmalarını istiyorum. Alevi kardeşlerimizin duyarlı uyanık olmalarını rica ediyorum.

Çözülmez engelleri çözdüğümüz gibi kardeşlik hukuku içinde hal yoluna koyarız. Sorunları konuşarak çözeceğiz, hukuk yoluyla meseleleri çözüm yoluna koyacağız.

'FAŞİST DİKTATÖR GÖRMEK İSTİYORLARSA...'

Bu milletvekilinin ülkenin birliğine şahsıma yönelik ağır hakaretlerini yargıya taşıdık. Onun hemşehrisi olan CHP genel başkanı bozuk plak gib faşit diktatör diyor. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlara aynaya baksınlar geçmişlerine baksınlar.

'MİLLİ ŞEFİNE BAKSINLAR'

Bu kürsü o belgelerin şahidir, hepsini gösterdim. Emri altına girdikleri Suriye'yi milli şefine baksınlar.

Cuntaların, çetelerin karşısında asla boynumuzu bükmedik, bildiler karşısında medya operasyonları karşısında asla geri adım atmaık, boynuumzu bükmedik. Millet arkamızda durduğu sürece, nasıl gelirse gelsin, milletin emaneti namusumuz bilir şerefi bilir onu canımızla koruruz.

Bu süreçte yazılı ve görsel hangi kuruluşlar görev aldı hepsini biliyoruz. Milletim hiç bir zaman bunları diliyle konuşmadı. Siz de gerçek anlamda vandallıkların karşısındaysanız, gelin mitinglerini yürüyüşlerinizi yapın. Milletim bunlara gereken dersi verecek. En başta CHP'ye.

Bu nasıl parti teşkilatı. Polis parti teşkilatının içine girdi. O meydanda vandalizmi temsil ettikleri için polis oraya girdi. Divan Oteli'nde aynı şey oldu. Meydanlarda polisle çatışanlar oraya sığındılar. Yasalarda yataklık etmek de suçtur. Orada yataklık edildi.

'PAÇAVRALARI GİZLİYORLAR'

Meselenin hesap görme meselesi olduğunu itiraf ettiler. Başbakan sert diyorlar. Allttan alsın diyorlar. Onlar zaten başından beri senaryoyu bunun üzerine kuruyorlar. Ağacı gösteriyorlar ama yağmalamaı gizliyorlar. Paçavraları gizliyorlar, mustafe kemalin askerleriyiz diyorlar yakılan bayrağı, Taksim Meydanı'nda paçavralarla yan yana asılan bayrağını görmüyorlar.

Ulusalcılar müdahale etmedi, baktım bunlar halen duruyor. kuzey Afrika'dan geldim, İçişleri Bakanıma 24 saat içinde burayı temizleyeceksin dedim. Ardından gezi parkını işgalcilerden temizleyeceksin dedim. Gezi parkı belli bir azınlığn değil tüm milletindir.

'NİYE GENÇLERİ BURADA TUTUYORSUNUZ DEDİM'

Hepsiyle görüştüm, niye duruyorsunuz orada, Yargı kararı var ortada. Niye gençleri burada tutuyorsunuz dedim. halk oylamasına gidyoruz dedim. Çoğunluğu çok güzel dediler. sonra bizim yetkimiz yok dediler. Bir taraftan platform diyorson bir taraftan yetkim yok diyorsun. Anlamak mümkün değil. Bunların derdi başka dert ortalığı karıştırmak.

'BİZ DE ÖĞRENCİ OLDUK'

Biz de üniversite öğrencisi olduk biz bu imkanları yaşamadık. şimdi gençlik yaşamasın dedik. Gençlere sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin kullanılmayın. Hukuk içinde buun yapın. 30 yaşında seçilme hakkına sahiptin ey genç kardeşim. 25 yaşına seçilme hakkını getiren biziz. Seçme yaşı 18. Seçme ve secilme yaşının 18 olması için çalışma yaptırıyorum. Gençlere hangi partinin sahip çıktığını bilin.

'KANDİL SİMİDİNİ GSÖTERİP İÇKİYİ GİZLİYORLAR'

Kandil simidi gösteriyorlar, ama ayakkabıyla girilen içki içilen camiyi gizliyorlar. Dolmabahçe üç gün işgal altında. Oradan operasyonları yönettiler. Bu tahriklere kapılmış olsaydık Allah muhafaza çok tehlikeli şeyler olabilirdi. Namaz kılanları göstriyorlar başörtülüre saldırıyı göstermiyorlar.

Yüzlerce taş atıyorlar, polis kalkanıyla duruyorlar. Onlar yıkacak biz görmeyeceğiz, biz görmeyeceğiz. Tencere tava dinlettiler millete. Çevrecilikte gürültü kirliliği yoktur, canım saksı çiçeklerini bile yerlere yıkıp barikat oluşturdular. Tencere tavayla saat dörde kadar sınava giren gençleri rahatsız ettiler.

'KÖMÜRCÜ, MAKARNACI DİYE KKÜÇÜMSENDİLER'

Zahide nineye ahlaksızca para teklif edecekler biz bunu görmezden geleceğiz öyle mi müftünün karısıyım diyecek biz bunu görmezden gelecekler. 21 milyon oy veren kömürcü makarnacı olarak küçümsenecek, biz bunu sineye çekeceeğiz öyle mi böle bir dünya yok. Yarın sandık kurulunca millet bu vandallara ne yaptın diye onlara soracak. Biz sessiz kalacak olursak hesabını soracak.

'MESELE GEZİ PARKI DEĞİL İŞTE BU'

Bu nasıl gözü dönmüşlüktür, buna basın özgürlüğü denir mi? Türkiye'nin düşmanları böyle bir tavrın içinde olabilir ama bu ülkenin vatandaşı kendi ülkesine karşı tehlikeli çağrı yapabilir mi? Mesele Gezi Parkı değil mesele işte bu. Mesele ekonomiyi durdurup türkiye'nin kaybetmesini sağlamak.

Sokaktaki göstericiler türkiye ekonomisi aleyhine kirli bir oyunda kullanıldılar. Olaylar sistemli bir şekilde abartıldı. Sermaye grupları tertibin içinde yer aldılar. Yatırım yapmaya niyetli olanlar tedirginlik verildi. Ekonomiye kötüye bitsin biz kazanalım diye çırpınanlar oldu. Bu operasyon tutmadı, ekranları başında olanlar rahat olsun.

Çıkandan daha fazlası inşallah Türkiye'ye daha fazla gelecektir. Yatırımıcılara elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz. Ülkemize yatırımları cezbetmek için her türlü gayreti göstereceğiz.

Gösterilerin bir hedefi de başarıyla ilerleyen çözüm süreci olmutur. 81 vilayetin tamamı çirkin oyuna karşı tek yürek olmuştur. Şırnak havalanı bitti onun açılışını yapacağız.

Başbakan grup toplantısının ardından şu açıklamalarda da bulundu.

AB İLE FASIL KARARI

Avrupa Birliğinin yeni fasıl açılmasıyla ilgili kararına ilişkin, "Aynen beklediğimiz yönde. Bundan sonrası tamamıyla fasılla ilgili olan birimlerimiz, çalışmalarını zaten kendi aralarında yapacaklar. Herhangi bir sıkıntı yok"

GAZZE ZİYARETİ

"Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz."

GEZİ PARKI OLAYLARI

Obama Gezi Parkı'nı bizzat benden dinledi.

 

Vatan

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.