1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN, BALKON KONUŞMASI YAPIYOR
ERDOĞAN, BALKON KONUŞMASI YAPIYOR

ERDOĞAN, BALKON KONUŞMASI YAPIYOR

Erdoğan, balkon konuşması yapıyor

A+A-

AK Parti Genel Merkezi’nde seçim sonuçları kurulan barkovizyondan an be an takip ediliyor. Yerel seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan az önce balkona çıktı taraftarlarını selamlıyor. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-AK Parti Genel Merkezi'nden 81 vilayetle birlikte dünyanın tüm dost kardeş başkentlerini, tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp meydanına telekonferansla bağlandık. Onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Rabbime bize böyle büyük bir zafer bahşettiği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 

-Kardeşlerim siz yeni Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi'ne, büyük Türkiye idealine sahip çıktınız. Her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, Başbakan'ınıza sahip çıktınız. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. İşte bugün 30 Mart.
 
25 MART'TAN SONRA KAOS DEDİLER...
 
-Bugün 30 Mart. Ne dediler 25 Mart'tan sonra kaos dediler. Gördük kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu milletin, bu devletin ulusal güvenliğine müdahalede, dışişleri bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onlardan kaos planı buydu. Ne diyoruz aylardır, bunların inine gireceğiz inine. 
 
BALKON KONUŞMASI YORUMU...
 
-Şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor. Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz bu bir... Peki muhalefet genel başkanlarına neden sormuyorsunuz siz de balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların bir derdi yok. Bunların şimdi sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler. Söyliyim ben size biz kazandık. Her ne kadar yüzde 26 da, 27 de, 30 da alsak biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak 13, 14'te alsa 15'te alsa biz kazandık diyecek. Bu kardeşiniz ne dedi. Eğer birinci parti olamazsak, ben genel başkanlığı bırakırım dedim.
 
ŞU AN KAÇANLAR KAÇTI...
 
Biz bu vatanı sokakta bulmadık.Bu şehirlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz Pensilvanya'ya ya da onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Yarından itibaren şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir ha. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum, bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra dedim ya inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Bunlar Haşhaşileri geçti. Bu aralar Haşhaşilerle ilgili yazılan eserler de prim yapmaya başladı.
 
ŞU İFADELERİME LÜTFEN DİKKAT EDİN
 
Milletimiz siyaset dışı yollardan istikametimizin belirlenmesine tavrını itirazını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları, kimin kazandığından çok kimin kaybettiğin gösterir. Şu ifadelere lütfen dikkat edelim. Bugün ahlak dışı siyaseti kaybetmiştir. Kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti, esersizlik siyaseti, plansız, hedefsiz siyaset kaybetmiştir. Ey genel müdür, ey güya genel başkan elinizde bu kasetler olmasa siz bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Biz plan konuştuk, bunlar yalan takiye, fitne, fesat bunu konuştular.
 
STATÜKO BUGÜN DARBE ALMIŞTIR
 
Statüko bugün çok büyükbir darbe almıştır. Adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türlüsü bugün milletten tam bir Osmanlı tokadı yemiştir. Bugün kibir, gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, milletini küçümseyen, millete en ağır hakaretleri yapan kibir bir daha kaybetmiştir.
 
Ey Pensilvanya hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştır. Ne oldu, sandıkta bugün demokrasi kazandı, irade kazandı. Ne oldu. 21. yüzyılda 2014 Türkiyesi'nde halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu. İşte bak millet burada, halk burada. Siyaset dışı planlarla Türkiye'ye rota çizmeye çalışanlar bugün sandıkta kaybetti, siz şimdi neredesiniz. Montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir, tartışmasız demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir, kimin ne meselesi varsa bunu artık sadece sandıkta çözme yoluna gitmelidir. 
 
NİYE 55 YAPAMADIK DİYE DÜŞÜNECEĞİZ
 
Muhalefet partilerine açık çağrı yapıyorum. Niye 46, 47, 48 aldık da, kesin olmayan sonuçlara göre biz niye bunu 55 yapamadık, 60 yapamadık. Şimdi oturup bunu konuşacağız. Ve bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra sizlerle beraber yolumuza bu eksikleri gidererek devam edeceğiz. Ama muhalefetin böyle bir derdi yok. Onlar her seçime girerken hep hazırlıksız yakalanırlar.
 
Bize oy vermeyenlerin hissiyatını değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de artık kendi özeleştirilerini yapmalılar.
 
Neye üzüldüm biliyor musunuz, Dışişlerine yapılan olaydan sonra şahsıma yapılan tüm iftiraları unuttum. Dışişlerine yapılan olaydan sonra şu muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? Bu bir casusluktur, buna karşı biz iktidarın yanındayız diye bir açıklama duydunuz mu? Ne olacak, Pensilvanya'yla beraber hareket edenler bunu yapabilir mi? Buradan bir şey bekliyorlardı. Ekonomi çökecek diye bekliyorlardı. 
 
DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ
 
Siyasette de, ekonomide de demokrasi de daha güçlü olacağız. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye yok. Eski siyaset, eski muhalefet tarzıyla bir şey olmaz. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır.
 
YENİ TÜRKİYE'NİN YENİ MUHALEFETE İHTİYACI VAR
 
Yeni Türkiye'nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Türkiye kazanacaksa AK Parti kaybetsin. Türkiye düşmanları bugün hayal kırıklığı yaşadı. Millet istiklaline uzanan ellleri sandığa gömmüştür.  Milliet sinsi tuzakları, ahlaksız oyunları bugün bozmuştur.
 
Bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum.  Biz ezelden gelen ebediye giden bir davanın hizmetkarlarıyız. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız.. 
 
TEK MİLLET
 
Kürdüyle Türküyle, lazıyla tek millet diyoruz. Biz 77 milyonu Alevisiyle Sünnisiyle seviyoruz. O yüzden tek millet tek bayrak diyoruz.
 
Bu can bu tende oldukkça üzerimize hangi emanet yüklenirse ona sadakatle sahip çıkacağız. Bizden öncekilerden önce devraldığımız bayrağı. yüksek burçlara dikmenin gururu içindeyiz. Büyük Ak Parti ailesinin bu şuurla hareket edeceğinden eminiz. Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bugün hiç kimse üzülmesin. 77 milyon bilsinki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun herbir ferdi bilsinki yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün  yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün 2023 süreci kazanmıştır. Bugün çözüm süreci kazanmıştır. Bugün 77 milyonun tek bir ferdi kaybetmemiştir. Başka partilere oy vermiş olabilirler, bize küfretmiş olabilirler  tabi bazı seviyesiz muhalefet yapanları mahkemeye verdik ama 77 milyonun herbir ferdi kazanmıştır.
 
Zaferimiz kutlu mübarek olsun diyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum
 
 
Milliyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.