1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN BUGÜN KKTC'YE GELİYOR
ERDOĞAN BUGÜN KKTC'YE GELİYOR

ERDOĞAN BUGÜN KKTC'YE GELİYOR

Ercan Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından karşılanacak;

A+A-

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Ağustos Perşembe günü ant içerek görevine başlamasının ardından ilk resmi ziyaretini 1 Eylül Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12:00’de Ercan Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından, sırasıyla Kıbrıs Türk Toplumu’nun Özgürlük Mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük,Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek çelenk koyacak ve anıt özel defterlerini imzalayacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için resmi karşılama töreni saat 13:15’te Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak.

Tören sonrası Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa bir görüşme yapacak ve öğle yemeğini birlikte alacak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Bakanları Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek.

Eroğlu ve Erdoğan saat 15:15’te Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Saat 17:00’de ise, Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Büyükelçilik ikametgahında takdim edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Boğaz Şehitliğini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19:30’da da, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığında onuruna verilecek yemeğe katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 21.00 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayarak yurdumuzdan ayrılması bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan’la Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri eşlik edecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.