1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ
ERDOĞAN DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret etti.

A+A-

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaya gelişinin ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret etti.

Erdoğan’a Türkiye’den birlikte geldiği heyeti, TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile hükümeti temsilen Maliye Bakanı Zeren Mungan eşlik etti.

Erdoğan, kendisini görmeye gelenlerin tezahürat,  sevgi gösterileri ve “Seninle gurur duyuyoruz”, “Allah seni başımızdan eksik etmesin” sloganları arasında Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın anıt mezarına geldi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anıt mezara çelenk sunmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC Bayrakları göndere çekildi.

Ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anıt özel defterini imzaladı.

Defteri imzalayan Erdoğan çıkışta kendisini karşılamaya gelenlerle sohbet etti, kendisine bir şey söylemek isteyenleri dinledi ve reddetmeyerek isteyenlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:

“Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş,

Tüm hayatınızı var oluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk Halkı, dirayetli liderliğinizde gerçekleştirdiği onurlu mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk Halkı’na karşı ahdi ve tarihi sorumluluğunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ederek, aziz hatıranızı şükran ve saygıyla anıyoruz”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.