1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN İÇİN KULLANILAN “SULTAN” SIFATI DİKKAT ÇEKTİ
ERDOĞAN İÇİN KULLANILAN “SULTAN” SIFATI DİKKAT ÇEKTİ

ERDOĞAN İÇİN KULLANILAN “SULTAN” SIFATI DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan’ın Kürt sorunun çözümünde oynayabileceği rolle ilgili algının tuzağına düştüğünü” söyledi.

A+A-

 

RUM GAZETELERİ SEÇİM SONUCUNU MANŞETLERE TAŞIDI

GAZETELERİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İÇİN “SULTAN” SIFATINI KULLANDIĞI DİKKAT ÇEKTİ

Rum gazeteleri, Türkiye’de dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu okurlarına birinci sayfalarından aktarırken ilgili haberlere geniş yer verdiler.

Politis “Tayyip Erdoğan Sandıktan Sultan Çıktı... Kürt Meselesine İvme, AB’ye ‘Geri Dönüş’... Hükümet Sözcüsü Türkiye’nin AB’ye Geri Dönüşünü Görüyor ve Çözüm Mesajı Veriyor” başlıklı manşet haberinde, Erdoğan’ın dünkü seçimlerden galip çıkmasının “hegemonyasını gösterdiğini ve siyasi İslam ideolojik eksenindeki Yeni Türkiye’nin ileri götürülmesi olan siyasi gündemine de açık çek olduğunu” yazdı.

Habere göre, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu bu gazeteye değerlendirirken “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda bundan sonraki zaman sürecinde, pratikte ne olacağını büyük bir merakla bekliyorum” dedi.  Hristodulidis, “gerek Kürt meselesi -özellikle Irak’taki olaylardan sonra -  ve Türk dış politikasının Doğu Akdeniz’de sürekli başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye’nin yeniden Avrupa’ya yöneleceği nettir. Türkiye’nin Avrupa süreci Kıbrıs sorununun çözümünden geçer” ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarını Politis’e değerlendiren Rum Türkolog Nikos Muduros, Erdoğan karşıtlarının başarı sağlayamadığı 2010’daki tablonun tekrarlandığını, Kürt kökenli Demirtaş’ın “Kürt Kürde oy verir geleneksel anlayışında oy kullanmayan Kürt oylarının Türkleşmesi ve PKK’nın siyasi mirasının ve Erdoğan’ın Kürt sorunun çözümünde oynayabileceği rolle ilgili algının tuzağına düştüğünü” söyledi.

Gazete, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) adına gözlemcilik yapan DİSİ “Mağusa” Milletvekili Kiriakos Haciyannis’in “Türkiye’nin seçim kültürü kazandığı izlenimi edindim” dediğini yazdı. Haciyannis’in dünkü seçimlerin normal seyrettiği kanaatinde olduğunu da belirtti.

Haravgi manşetten verdiği haberine “Erdoğan Birinci Turdan ‘Sultan’... Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna Direkt Seçilme Bahsini Kazandı... Türkiye’nin Neo Liberal İslamcı Lideri Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki Zaferi İle Mutlak Egemenliğini Teyit Etti” başlık ve spotlarını attı.

Alithia haberi okurlarına birinci sayfasından “Erdoğan Birinci Turdan Cumhurbaşkanı... ‘Sultan Tahtında’” başlığıyla bildirdi.

Fileleftheros “Erdoğan Birinci Turdan Cumhurbaşkanı... Kürt Meselesini Çözeceğini Taahhüt Etti... ‘İleri Demokrasi’ İçin Mücadele Edeceği Sözünü Verdi... Zaferinin Ardından Sultan Mehmet’e Dua Etti... Ülke Tarihinin 12’nci Cumhurbaşkanı Oldu” başlık ve spotlarını kullandı.

Simerini ise “Erdoğan Türkiye’nin Mutlak Sultanı” başlığını attı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.