1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ERDOĞAN İLE OBAMA’NIN KIBRIS KONUSUNU GÖRÜŞMESİNİ ÜMİT EDİYORUM”
“ERDOĞAN İLE OBAMA’NIN KIBRIS KONUSUNU GÖRÜŞMESİNİ ÜMİT EDİYORUM”

“ERDOĞAN İLE OBAMA’NIN KIBRIS KONUSUNU GÖRÜŞMESİNİ ÜMİT EDİYORUM”

Başbakanı İrsen Küçük, ABD’ye resmi ziyarette bulunan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Kıbrıs sorununu da görüşmesini ümit ettiğini dile getirdi.

A+A-

Başbakanı İrsen Küçük, ABD’ye resmi ziyarette bulunan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Kıbrıs sorununu da görüşmesini ümit ettiğini dile getirdi.

İHA’nın haberine göre, ABD’de temaslarda bulunan Küçük, dün Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi tarafından verilen çalışma yemeğinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunu açısından 2013 yılının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Küçük, “Daha önce de varılan mutabakatlar vardı iki bölge, iki kesimlik federal bir çözüm üzerine… Zaten orada bir tartışma söz konusu değil. Ancak bizim verdiğimiz mesaj özellikle 2013 yılının iyi değerlendirilmesi. Tabi ki Kıbrıs’ın dostları veya Kıbrıs’taki çözümü düşünen dost ülkelerin de bilhassa tarafları cesaretlendirici tutumlar içinde olabilmeleri, Kıbrıs’a daha fazla zaman ayırabilmeleri ve bu konuda, içinde bulunduğumuz yıl içerisindeki değerlendirmeleri yapabilmeleri” dedi.

Küçük, şubat ayında yapılan seçimle başa gelen Nikos Anastasiadis’in ekonomik sorunlarla baş etmek zorunda kalması sebebiyle KKTC ile görüşmelere başlama tarihinin belirlenemediğini söyledi.

“BM’NİN BÜYÜK ÇALIŞMALARI VAR”

Kıbrıs sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler’in de büyük çalışmaları olduğunu dile getiren Küçük sözlerine şöyle devam etti:

“Bilhassa Sayın Genel Sekreter’in, Kıbrıs Özel Temsilcisi Sayın Downer’in her iki liderle yaptığı görüşmeler, bizimle de Kıbrıs’ta yaptığı görüşmeler vardır. Ayrıca Ankara ve Atina’da yaptığı temaslar vardır. Bunlar hep Kıbrıs müzakerelerinin biran önce görüşülmeye başlanmasının hazırlıklarıdır ve tabii ki bu yıl da iyi bir değerlendirme yapılması gerekir.”

ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİ

Başbakan Küçük, ABD’ye resmi ziyarette bulunacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmelerinde Kıbrıs konusunu da gündeme getirmesini ümit ettiğini ifade etti.

Küçük, “İki lider görüşmelerinde her zaman olduğu gibi Kıbrıs meselesini gündemlerine almaktadırlar. Yine yapacakları görüşmede, Kıbrıs konusunu da görüşecekleri bilgisini aldık. İki liderin yapacakları toplantıda Kıbrıs görüşmelerinin bir an önce başlatılmasının üzerinde durulması gerekir. Öncelikle beklentim yarın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, Sayın Obama’nın görüşmesinde Kıbrıs meselesinde bir an önce tarafların masaya çağrısında bulunulması” şeklinde konuştu.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.